SYKP’den Başkan Karaçay’a Ziyaret SYKP’den Başkan Karaçay’a Ziyaret

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Kırıkhan’da Kaymakamlığının ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma programında ‘tefeciden borç alınmış’ iddiasında bulunmuştu.                                       
HBB Başkanı Öntürk, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada kapalı kapılar ardında yürütülen kirli siyasetlerin sona erdiğini belirterek “Belediyenin borcu 7 milyar TL’ye çıkmış durumda. Bugün öğrendim ki belediye için tefeciden bile borç alınmış. Korkmayın artık bu “aile şirketi devri” sona erdi. Ben değil, biz şiarı ile bu belediyeyi yöneteceğiz.” ifadelerine yer vermişti.
“MECLİS ÇOĞUNLUĞU ONLARDA OLMASINA RAĞMEN NASIL BORÇLANALIM?” 
CHP’nin HBB Adayı Lütfü Savaş Hatay’da yerel seçim sonuçlarına itiraz ederek partisi ile birlikte hukuk mücadelesini sürdürmeye devam ederken sosyal medya hesabından bu ithamlara cevap verdi.
Savaş, yaptığı paylaşımda “Son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden şahsım hedef alınarak yöneticiliğini yaptığım Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tefecilerden borç aldığı ve 7 milyar TL gibi bir rakam borçlu olduğu yönünde bir yalan haber ve dezenformasyon yayılmaktadır. Seçim süreci hukuksal olarak devam etmektedir. Tarafımı yıpratmaya ve mevcut süreçlerde seçmene algı oluşturmaya yönelik bu haber ve haberler tamamen asılsız ve yalandır.
Mevzuatı gereği. Belediyeler meclis borçlanma kararı olmadan bankalardan kredi dahi çekemez, borçlanmaz kanunlar açık ve nettir. Meclis çoğunluğunu onlarda olmasına rağmen nasıl borçlanalım? 
Depremden bu yana geçen 14, 5 ayda. Gelirimiz %40 düşmüş, giderlerimiz 12 katına çıkmıştır. 
Bu asılsız haberlere. Yapanlar hakkında. Konunun araştırılması için. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı üzülerek belirtmek isterim.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları