"En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır" "En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır"

Türkiye İşçi Partisi Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, mazbatasını alarak göreve başladı.
Geçtiğimiz hafta sonu ülke genelinde yapılan 31 Mart yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi (TİP) birçok noktada seçim yarışına katılmıştı. Yapılan seçimler sonunda Türkiye İşçi Partili ilk ve tek belediye Samandağ oldu.     
Türkiye İşçi Parti Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay Samandağ halkının teveccühü ile rakiplerini geride bırakarak kazandığı belediye seçimleri sonrası mazbatasını İlçe Seçim Kurulundan aldı.
Mazbata törenine Belediye Başkanı Karaçay’ın ailesi, TİP Samandağ belediye Meclisi üyeleri, TİP Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve TİP Hatay İl yöneticisi Sergen Doğru ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mazbatasını alan Başkan Emrah Karaçay, açıklamasında “Hizmet için yola çıktık. Samandağ’a hayırlı olsun. Mümkün oldukça herkesi kapsayacak, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Siyasi rakiplerimizin de halkın iradesiyle ciddi bir oy aldığının da farkındayız. Onları da yok saymayacağız. Projelerimize, fikirlerimize katkı sunabilirler, gelip bizi uyarabilirler. Onların da yönetimde yer almasını biz isteriz. Samandağ’ı hep beraber, halkla birlikte yöneteceğimize söz verdik. Bugün de Samandağ belediyesini Halkla beraber halka teslim etmek için yola çıkacağız. Samandağ Kazansın, Halk kazansın” dedi.
BAŞKAN KARAÇAY: SÖZ VERDİK, ŞİMDİ SÖZLERİMİZİ TUTMA ZAMANI
Mazbatasını alan Samandağ belediye Başkanı Emrah Karaçay, devir teslim töreni için Samandağ Belediyesine halkla beraber yürüyerek geçti.
Favvar Köprüsünde toplanan halkla berber, TİP’ li yöneticiler, Değişim İttifakı Belediye Meclis Üyeleri ve adayları ile Samandağ Belediyesine yürüyen Belediye Başkanı Emrah Karaçay, yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan başından aşağıya kolonya, pirinç ve çiçekle dökerek karşılayan vatandaşlarla selamlaştı.
Sloganlarla, davullarla, alkışlarla yüzlerce vatandaş Eşliğinde Belediye’ ye geçen Başkan Emrah Karaçay’ı Belediye emekçileri karşıladı. 
Başkanlık Makamına geçen Belediye Başkanı Emrah Karaçay eski belediye başkanı Refik Eryılmaz’ dan görevi resmen devraldı.
İlk icraatının belediyeyi halka teslim etmek olacağını belirten Başkan Karaçay, “Öncelikle halkımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Türkiye İşçi Partisi’nin kazanmış olduğu tek belediye olabiliriz fakat biz Türkiye’ye örnek olacağımız yönetimimizle beraber gerek TİP’ in gerekse bütün sol hareketlerin birçok yerde belediye kazanacağının garantisini 5 yıl sonrası için verebiliriz. Bizim ilk icraatımız yıllarca halk adına alınmış ama halk adına yönetilmemiş belediyeyi biz halka teslim edeceğiz. Bugün biz halk için bir belediye teslim aldık ve halkın belediyesi olmak için bütün icraatları yapacağız” dedi.
Belediye Başkanı Karaçay, açıklamasının devamında, “Samandağ’ın üreterek kalkınacağına ve üretim noktasında belediyenin yükü göğüsleyeceğini belirten Başkan Karaçay, “Biz seçim sürecinde üreten Samandağ olacağız demiştik. Samandağ üretecek, üretmeden hiçbir yere gelemeyeceğimizin farkındayız. Gerek Samandağ; tarım olarak, gerek inanç merkezi olarak, gerek turizm olarak üretecek ama hep Samandağ üretecek. Samandağ üreten belediyesiyle daha da ileriye taşınacak. Samandağ Belediye Başkanı’nın makamının kapısı olacak ama kapısı çalınmayacak çünkü Samandağ Belediye Başkanı sürekli sahada olacak. Sorunları sahada tespit ettik, sorunları sahada yaşadık ve sorunları sahada çözeceğiz. Sürekli halkın içerisinde ve sahada olacağız” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları