Çocuklar Ve Deprem Çocuklar Ve Deprem

Cumhuriyet Halk Partisi Samandağ Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.
CHP Samandağ İlçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını İbrahim Aydoğan okudu. Gerçekleştirilen yerel seçimlerle ilgili zaruri bir açıklama yapma gerekliliği doğduğunu belirten Aydoğan, CHP’ nin ilk defa bu seçimde temsiliyetsiz kaldığını ve bunun sebebinin parti içi ihanet olduğunu vurguladı.
Aydoğan’ın okuduğu açıklamada “Öncelikle 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarının ilçemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, her kademede seçilen yerel yöneticileri de tebrik ediyoruz.
En büyük sevincimiz bu sürecin kazasız- kavgasız sonuçlanmış olmasıdır.
Değerli Samandağ Halkı; bildiğiniz üzere partimizde adaylık süreci genel merkezce belirlenip tam aday açıklanacakken dönemin belediye başkanı genel merkezde şansını yitirince kendine bir şans yaratabilme adına parti gözetiminde üye bazlı temayül seçimi için 2 gün genel merkez kapısında yatmış ve bu kararı aldırma başarısını göstermiştir.
Hatırlarsanız bu kararı da kendi kişisel sayfasında paylaşıp, bu temayül seçiminden kim çıkarsa çıksın başta kendisi olmak üzere, ilçe başkanı ve yönetimi, kadın kolları başkanı ve yönetimi, kurultay delegeleri olmak üzere herkesin adayı olarak kabul edileceğini deklare etmiş ve bunu müteakip  aralarında kendisinin de aday olduğu arkadaşların da olduğu seçimden Av. Süleyman Bedir Abacı birinci çıkmış ve genel merkezimizde bu sonuçlar doğrultusunda arkadaşımızı aday ilan edip seçim startını başlatmıştır.
Seçimler demokrasinin bir gereğidir, seçmek ve seçilmek her üyenin tabi ki en doğal hakkıdır ve elbette bir rekabet olacaktır.
Ama bu rekabet birilerini öldürmek için değil, daha güçlü bir CHP için olmalıdır.
Ancak maalesef ki, mevcut belediye başkanı kendi verdiği sözü çiğneyerek  daha amiyane tabirle tükürdüğünü yalayarak geleneksel hale getirdiği ben adaysam  partiliyim değilsem parti batsın anlayışını sergileyerek kendi döneminde nemalandırdığı başta ilçe başkanı ve yönetimi, kadın kolları başkanı ve yönetimi, kurultay delegeleri ve bankamatikçi beslemeleriyle parti seçimi kaybetsin diye CHP dışındaki tüm siyasi unsurlarla karanlık ve izaha muhtaç ilişkilere girmiş, bu hırsını da çıktığı TV Programlarında açık açık deklare etmekten çekinmemiştir..
HRT’de açıklama yapmadı, açıkça tehdit etti. Hiç şaşırmadık. Bravo! “Herkes görecek?” Neyi göreceğiz? CHP’nin, yani kendi partisinin kaybettiğini… Nasıl olacak? Samandağ’da rakip partiye çalışacağını. Sonra… Sonrası Allah kerim! Bir dönem millet vekili, halen kurultay delegesi,5 yıldan beri belediye başkanıymış arkadaş. Adam seçim sonuçlarını beklemeden Belediye’ye ait Suna Polat Tesisleri ‘ni kendi kadın meclis üyesine kurdurttuğu Kadın Kooperatifine devrediyor. Belediye’ye gelen deprem paralarını ve bütçeyi seçime bir hafta kala yandaşa dağıtıyor. Niye daha önce değil de şimdi?
Bizler, bunları en çokta “Sol Sosyalist ve Halkçı Belediyecilik” söylemi ile Belediye Başkanlığını kazanan grubun dillendirmesini beklerdik.
Bu ilk örnek değil elbette. Her seçim dönemi buna benzer sayısız örnek yaşanıyor. Bu Türkiye siyasetinin kanayan yaralarından biri; “Ev yanarsa pireler de yanar…” ya da “Ben yoksam batsın bu dünya..." Hani ilke? Hani hizmet aşkı? Hani partiye canım feda… Partinin yaptığı ön seçimde Seçilemedi tabi. Rezil oldu gitti. Bunlar nasıl oluyor peki? Düne kadar partisine candan bağlı, devrimciliği-demokratlığı kimseye kaptırmayan, parti yöneticilerine, yöneticilerin ferasetlerine, toz kondurmayan adam nasıl oluyor da bir günde bütün söylediklerini yutuyor, değerlerini kaybediyor ve “Rakip parti “saflarına geçiyor? Ve yaptıklarından zerre kadar hicap duymuyor? Neden? Sebebi çok basit: Sebebi koltuk, sebebi liyakat yoksunluğu, sebebi güç zehirlenmesi… Kendinde keramet arama… Kendini vazgeçilmez sanma. Sebebi “adam” olamamak… Sonu, hiçlik.
Partinin ilçe seçim temsilcisi görevini, eşi ve ailesi karşı tarafta çalışana vermiş..,
Partinin Sandık kurulu listesini de ilçe başkanı aracılığıyla karşı partinin emrine verilmesini sağlayacak kadar ihanette bulunduğunu tüm Samandağ halkının bilmesini isteriz. CHP Samandağ siyasetinde ev sahibidir.
CHP bunların sayesinde Samandağ’da ilk defa sandıkta temsiliyetsiz kaldı..
Bu ihaneti Samandağ’da olduğu gibi HBB seçimlerinde partimizin HBB' yi kaybetmesine yol açtığı gerçeği karşısında takdiri halkımızın vicdanına havale ediyoruz.
Seçimlerde parmaklarını dahi kıpırdatmayanlar, partiye seçim kaybettirenler parti içerisinde Ali- Cengiz oyunu oynamaktadırlar.
TİP Belediye Başkanı Emrah Karaçay’a geçmiş Belediye yönetiminin kirli dönemini akla, seni CHP’ye alacağız hesapları tutmayacaktır… Kim hangi kirli işleri yapmışsa bu halka ve yargıya hesap verecek.
Partinin seçim kaybetmesi için sandık görevlilerini rakip partiden yazanlar, aleyhte çalışan eski milletvekili, meclis üyesi, kurultay delegeleri bu partinin namuslu emekçilerine ve halka hesap verecek.
Belediye imkanlarıyla (halkın parasıyla) yarattığı çeteleşmiş trol ordusu, sahte hesaplarla yaptıkları çirkinliklerden dolayı hesap verecek.
Son bir haftada Belediyenin kasasını kimler üzerinden boşalttığını biliyoruz, bunu yapanlar ve işbirlikçileri hesap verecek.
Son olarak mevcut belediye başkanının kibir ve kompleksinin bedelini 34 yaşındaki pırıl pırıl kardeşimiz ve listesinde yer almaktan onur duyduğumuz Av. Süleyman Bedir Abacı’yı başkanlık seçiminde geriye düşürse de halkımızın kadirşinaslığı belediye meclisinde iktidarı bizlere tevdii etmiş olup bu ulvi görevi
Samandağ insanının yararı doğrultusunda kullanacağımızı herkesin bilmesini ister ve partimizin köklü geçmişinin, hainleri ayıklama ve ifşaa etme kararlılığımızın bitmez- tükenmez esin kaynağı olduğunu hatırlatır, tüm ilçe insanımıza saygı ve sevgilerimizi sunarız… YOLUNUZ, YOLUMUZ AÇIK OLSUN…” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları