“Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş”


Samandağ Cemevi Başkanı Kahlıoğulları Ras el seni ve Kıddes bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı .
Kahlıoğulları  kutlama mesajında”2023 yılında yaşadığımız olumsuzlukların, yıkımların, travmaların, acıların bir daha  yaşanmaması, yaralarımızın en kısa sürede sarılması temennisiyle halkımızın yeni yılını, Arapça yılbaşıyı, Ras El Seni, Kıddes Bayramını kutlarım.
Bayramlar küslerin barıştığı ,insanların mutlu olduğu,kaynaştığı,dayanışma, merhamet, kadrdeşlik  duygularının pekiştiği müstesna günlerdir. Bayramlarımız geçmişten geleceğe aktarılan,bizleri var eden kültürel değerlerimiz, manevi zenginliklerimizdir. Yüzyıllardır  bayramlarımızı eksilmeyen bir heyecanla kutlamanın kıvancını, mutluluğunu yaşıyoruz.
Ne mutlu bize bu topraklarda doğduk ve kardeşçe yaşıyoruz.
Ne mutlu bize farklı dinlere, mezheplere, kültürlere, aidiyetlere mensup bütün halklarla hoşgörü ve kardeşlik zemininde  bir aradayız. Biriz ve beraberiz. Ne mutlu bize  Yüzyıllardır süregelen ve 14 Ocak’ta Arap Alevilerinin  yeni yılı olarak Ras-el seni ve 19 Ocak’ta kutlanan Kıddes Bayramını kutlanmaktayız. Tüm halkımızın Ras-el seni ve Kıddes Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, saygı ve sevgilerimi  sunuyorum.”ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları