Hatay’ın Anavatana Katılışının 85. Yıldönümü Kutlandı Hatay’ın Anavatana Katılışının 85. Yıldönümü Kutlandı

Hatay Sörf Merkezi, Samandağ ve Defne ilçelerinde yaşayan 13- 16 yaş arasındaki çocukları sörfle tanıştıracakları eğitimlerine 24 Haziran 2024 tarihinde başlıyor.
Sörf yapmayı öğrenmek isteyen çocuklar, eğitimlere katılma isteklerini son gün olan 15 Haziran 2024 tarihine kadar https://www.hataysorfmerkezi.com adresinden ve ya Mağaracık mahallesinde, Sinemasal Akademi Samandağ Ömer Faruk Boyacı Kampüsü’nün içinde bulunan Hatay Sörf Merkezinden yapabilecekler.
Kurucu üyeliğini Deniz Toprak, Cemal Akar ve Derya Gümüş Türkoğlu’nun yaptığı Hatay Sörf Merkezi “Kökleriyle, kendiyle ve doğayla bağ kuran nesiller” sloganıyla yola koyulmuş. Birçok danışman, destekçi ve sponsorla yola çıkan merkez gençlere, daha iyi bir yaşam için "kendi dalgalarını yakalama" fırsatı sunmak hedefinde.
Hatay Sörf Merkezi; gençlere sörf yapmayı öğretmenin yanı sıra onlara koçluk yaparak ve dalgaların dönüştüren yanını hayatına adapte etmek için hayata geçirilen kar amacı gütmeyen bir kuruluş. 
HATAY SÖRF MERKEZİNDEN SUTAŞI MAHALLESİNDE TANIŞMA TOPLANTISI
Hatay Sörf Merkezi yöneticileri geçtiğimiz gün Sutaşı Mahallesinde iki farklı noktada tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
Hatay Sörf Merkezi Kurucu Üyesi Deniz Toprak’ın katılımıyla ilk olarak gençler ve aileleriyle Sutaşı Mahalle Muhtarı Bülent İs’in ofisinde, ardından da Sutaşı Konteyner Kentte bir buluşma gerçekleştirildi.
Hatay Sörf Merkezi Kurucu Üyesi Toprak, burada yaptığı bilgilendirme toplantısında kendisi ve Sörf Merkezi hakkında bilgi verdi.
Toprak, verdiği bilgide “Hatay Sörf Merkezi özellikle Samandağ ve Defne’deki gençlere yönelik bir dalga sörfü öğrenme ve etkinlik alanıdır. Samandağ’da gençlerle sörf yapmaya 2023 baharında başladık; 2024 yazında kurulduk ve tamamen ücretsiz hizmet veriyoruz. Hatay'da bir sörf merkezi açma fikri, bölgedeki potansiyeli keşfetmemiz ve topluma fayda sağlayacak bir proje oluşturma arzusundan doğdu. Hatay, sahip olduğu doğal güzellikler ve sahil şeridi ile sörf için ideal bir ortama sahip bir bölgedir. Ayrıca, böyle bir merkezin Hatay'daki gençlere ve topluluğa yeni bir spor olan sörfü tanıtma ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etme potansiyeli olduğunu düşündük. Bu merkez aynı zamanda yerel ekonomiye de katkıda bulunarak istihdam oluşturabilir ve turizmi canlandırabilir. Samandağ sık aldığı rüzgarlar ve o rüzgarların yarattığı dalgalar sebebiyle yılın yarısından fazla dalga sörfü yapmaya müsait. Aynı zamanda ortalama su sıcaklığının ve hava sıcaklığının Türkiye’nin en yüksek olduğu bölgesi olması Samandağ’ı potansiyel olarak Türkiye’de sörfün merkezi haline dönüştürebilir.
“Sörf öğrenmek ne işimize yarayacak?” diye sorabilirsiniz sörf öğrenmek, birçok fayda sağlayabilir, bunlardan birkaçını sıralamak gerekirse Sörf, vücudu çalıştıran ve dayanıklılığı artıran bir spor aktivitesidir. Düzenli olarak sörf yapmak, genel fiziksel sağlık ve fitness seviyesini artırabilir. Sörf yapmak, dengeyi ve koordinasyonu geliştirmeye yardımcı olur. Dalgalarla uyum içinde kalmak için vücudunuzun dengeli olması ve hareket etmesi gerekir. Denizde vakit geçirmek ve dalgalarda sörf yapmak, stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Doğanın ve suyun sesi, sizi rahatlatır ve zihinsel olarak dinlenmenize yardımcı olur. Sörf, insanlar arasında bir bağ oluşturabilir ve sosyal etkileşimi teşvik edebilir. Sörf merkezlerinde veya plajlarda diğer sörfçülerle tanışarak yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Sörf yapmak, heyecan verici ve keyifli bir deneyimdir. Dalgalarla mücadele etmek ve onları sürmek adrenalin vericidir ve sizi eğlendirir. Sonuç olarak, sörf öğrenmek bedensel ve zihinsel sağlığınıza katkıda bulunabilir, sizi doğayla ve denizle daha yakın bir bağlantıya götürebilir ve eğlenceli bir hobi veya spor aktivitesi olarak yaşamınıza renk katabilir. 
“YÜZME BİLMESENİZ BİLE SÖRF ÖĞRENEBİLİRSİNİZ”
Yüzme bilmeden de sörf öğrenmek mümkündür. Her daim ayaklarınız değdiği alanlarda ve eğitmen eşliğiyle sörf öğreniyor olacaksınız. Aynı zamanda sörf tahtasına her daim bağlı olmanız ve yüzen bir cisim olan sörf tahtasının üzerinde dalgaları bekliyor olmanız sizi güvende tutar.  Sörf sırasında düşme durumunda yüzme becerilerinizin olması, su altında rahat hissetmenize ve kendinizi korumanıza yardımcı olur. Biz de bu yüzme becerilerini ve suda kendinizi rahat etmenizi sağlayacak becerileri önce karada gösteriyoruz daha sonra denize girerek pratik ediyoruz. Yani, yüzme bilmemek sizi sörf öğrenmekten alıkoymamalı.
“EĞİTİMLER ÜCRETSİZ”
Eğitimler 24 Haziran'dan itibaren başlıyor. Son başvuru tarihi 15 Haziran. Şimdilik 13-16 yaş arasındaki gençlerle sörf çalışacağız fakat önümüzdeki senelerde başka programlar başlatmayı da hayal ediyoruz.  Kayıt için Samandağ veya Defne’de oturan 13 yaşından büyük, 17 yaşına girmemiş olmak yeterli. Hatay Sörf Merkezi öğrencilerini servis ile ikamet ettiği adresten alıyor dersten sonra ikamet ettikleri adrese geri bırakıyoruz.
Kayıttan sonra derslere gelirken yanında havlunu, mayonu, güneş kremini, terliğini, sahilde ve denizde ihtiyaç duyacağın eşyalarını getirebilirsin. Deniz kıyafeti, sörf tahtası gibi ders ekipmanlarını biz sağlayacağız. Çok kıymetli sponsorlarımız sayesinde dersten sonra yemeğiniz de hazır. 
Ücretsiz başlangıç seviye sörf eğitimi programımızda kayıt olan tüm gençleri ortalama 3-4 defa kampüsümüze davet ediyoruz. Bu gençlerden değerlendirmeden geçenler ikinci seviye eğitimimize katılmaya hak kazanıyor. 1. Seviye eğitimde başlangıç seviye sörf eğitimi alıyorsunuz. İlk defa dalganızı yakalayarak ayağa kalkmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda sörf ve deniz ile ilgili güvenlik ve ekipmana dair bilgi ediniyorsunuz. 2. Seviye eğitime katılmaya hak kazananları ayrı bir programa alarak daha çok zaman geçiriyoruz. Program içinde sörf okulunun farklı alanlarında asistanlık yapmak da var. Aynı zamanda orta ve ileri seviye daha derinlemesine bir sörf eğitimine katılmış oluyorsunuz. Merkezimiz haftanın 7 günü 09:00 – 18:00 arasında açık.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları