Samandağ Belediye Meclis Mayıs Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi: Meclis Üyeleri Tartışmalı Bir Karara İmza Attı Samandağ Belediye Meclis Mayıs Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi: Meclis Üyeleri Tartışmalı Bir Karara İmza Attı

HBB Başkanı ve CHP’nin aynı koltuğa yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, 6 Şubat depremini anma sırasında Antakya’da karşı karşıya kaldığı protestolar sonrasında Hatay'da bir basın toplantısı düzenledi.       “Kısa ve net bir açıklama yapacağım” diyen Savaş, “Hatay’da oynanan oyunları biliyoruz” diyerek sözlerine başladı. Savaş, “Sığınmacı işgaline sessiz kalmayacağım, imar rantına izin vermeyeceğim, Hatay’ı tehdit edenlere Hatay’ı asla teslim etmeyeceğim” dedi.
“Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım. Hatay bizim canımız” diyen Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazeteciler tarafından provokasyon olacağı yönünde uyarı aldığını belirten Savaş, “Bir gazeteci beni uyardıysa tüm birimlerin bunu bilmemesi mümkün değil” şeklinde konuştu.
Savaş, “Son 300 metrede protestolar başladı ve burada 200 kişi beni protesto etti” dedi ve protestoya katılanların kimler tarafından yönetildiğini bildiğini iddia etti.
Emniyet birimlerinin kendisini korumadığını savunan Savaş, “Sayın Bakan Fahrettin Koca’ya tepkiler, bana tepkinin yüz katıydı” dedi.
"EMNİYETİN ÖNLEM ALMASI GEREKİRDİ"
“Bakan konuşurken müthiş bir tempoyla onu susturmaya çalıştılar” diyen Savaş, bölgede protestolar esnasında can güvenliği olmadığını söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, “Orada sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı bir Sayın Bakanımız vardı. Bir el bombası ve bir silah olsaydı bugün dünya bizi konuşurdu” dedi.
Savaş “Emniyetin burada önlem alması gerekirdi. Devletimin bakanı ve genel başkanım bu kadar sıkıntılı bir ortamda bulundurulmamalıydı. Önlemler alınmalıydı. Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken bir hafta önceden önlem alınıyor. Orada insanların başına bir şey gelseydi ne olurdu?” diye sordu.
Benim geldiğim sürede insanlar huzur içinde dua ederek geliyorlardı” diyen Savaş, devamındaki gelişmeleri “kumpas” olarak nitelendirdi.
“Hatay’la ilgili yapılması istenen her şeyi biliyoruz. Yılmayacağız” diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP'nin tutumu hakkındaki soruya, “Genel Başkanımızla dün akşam konuştum, duruşu net, ‘adayımız Lütfü Savaş ve biz bu seçimi kazanacağız’ diyor” şeklinde yanıt verdi.
Protestolarda öne çıkan isimlerden eski futbolcu Gökhan Zan hakkındaki soruya Savaş, “Gökhan Zan’la hiç uğraşmayalım. Hatayspor’da çalıştı. Nikahını ben kıydım. Helallik istedi ve yurtdışına gitti. Aramızda bir kırgınlık yok, ne olduysa Volkan Hoca’nın Hatay’a gelmesinden sonra oldu” dedi.
"HATAY’IN VERDİĞİ TEPKİ BAŞIMIZIN ÜZERİNDE"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da TBMM'de yaptığı açıklamada konu hakkında soruya, “Hatay’da yaşananlar ve Hatay’ın verdiği tepki başımızın üzerinde. Parti'nin yetkili kuralları bunu değerlendirecek. Hatay halkından büyük değiliz. Hatay’da kapsamlı bir anket yapılması gündemde, parti yetkili kurulları bir karar verecek” sözleriyle yanıt verdi.
Savaş’a dönük protesto hakkında KRT TV’ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise "Bu sesi duymak zorundayız" açıklamasında bulundu. Günaydın, Savaş'ın adaylığının gözden geçirileceği mesajını verdi.
HATAY KRİZİ PM’Yİ ERTELETTİ
CHP’de 9 Ocak günü tamamlanması beklenen aday mesaisi, “Lütfü Savaş krizi” nedeniyle yeni haftaya sarktı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in A Takımı, ana gündem maddesinin Hatay olacağı MYK toplantısını 12 Şubat günü gerçekleştirilecek. Toplantıda, adaylığı ile ilgili tartışmalar yaşanan ve değiştirilebileceği yönünde sinyaller verilen Lütfü Savaş’a yönelik gerçekleştirilen son anket ele alınacak. Savaş’ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği tartışılırken CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için göstermesi olası yeni isme çevrildi. CHP Genel Sekreteri ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke ile CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel’in isminin MYK üyelerine sorulacağı bildiriliyor. 27’nci Dönem CHP Milletvekili Serkan Topal ve Suzan Şahin’  de masadaki seçeneklerin arasında yer alacağı iddia ediliyor.
DÜĞÜM 12 ŞUBAT’TA ÇÖZÜLEBİLİR
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hatay'da yaşanan protestolar üzerine yeniden yapılan anketin sonuçları doğrultusunda adaylığı geri çekilirse Lütfü Savaş’ın yerine belirlenen isim, 12 Şubat’ta kamuoyuna ilan edilecek.
Partinin Hatay krizi nedeniyle ertelediği aday tanıtım programı ise 18 Şubat Pazar günü düzenlenecek. Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek programa kadar CHP, seçim çevrelerindeki adaylarının tamamına yakınını belirleyecek. Program günü açıklanmayan adaylar ise 19 Şubat haftasında gerçekleştirilecek MYK ve PM toplantılarında netleştirilecek.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları