CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ankara kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) otobüslerine bekleme için yer tahsisi yapılmamasını TBMM gündemine taşıdı. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na, “Birçok kez havalimanı içerisinde otobüs depolama-bekleme alanlarıyla ilgili yer tahsisi yapılmasına dair pek çok kez yazı yazılmasına rağmen herhangi bir olumlu cevap verilmemiş olmasının hukuki gerekçesi nedir, bu karar siyasi midir” diye sordu.

Nüfusu 6 milyona yaklaşan başkentte, Esenboğa Havalimanı’na yolcu taşımacılığı yapan Belko-Air firmasının ihale süresi geçen yıl nisan ayında tamamlandı. Ankara kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında, ABB’ye göre daha yüksek ücretle ulaşım sağlayan firmaya, ihale süresinin dolmasına rağmen ihalesiz sözleşme uzatımı yapıldı. Geniş bagaj hacimli yeni araçlar alan ve bu firmaya göre daha ucuz bir ücretle yolcu taşıyan ABB EGO Genel Müdürlüğü’nün otobüsleri havaalanı hattında hizmet vermeye başladı. Ancak ABB tarafından Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğü’ne birçok kez havalimanı içerisinde otobüs depolama-bekleme alanlarıyla ilgili yer tahsisi yapılmasına dair yazı yazılmasına rağmen, herhangi bir olumlu cevap alınamadı. Bu süreçte Belko-Air, yeni adı ile Ankara Air olarak çalışmaya devam etti. Bu firmanın sözleşmesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı ve bekleme-depolama alanları tahsisi de devam etti. ABB’nin araçlarının depolanmasına izin çıkmadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

“50 TL’LİK ÜCRETLE VATANDAŞLARIN ÇIKARINA TAŞIMACILIK YAPAN EGO OTOBÜSLERİNE BU ALANIN TAHSİS EDİLMEMESİ SON DERECE DİKKAT ÇEKİCİDİR”

Ulaşımı, 80 TL ile gerçekleştiren bu firmaya sözleşmesi bitmesine rağmen ihalesiz sözleşme uzatımı yapılmasına dikkat çeken Ulaş Karasu, “50 TL’lik ücretle vatandaşların çıkarına taşımacılık yapan EGO otobüslerine bu alanın tahsis edilmemesi son derece dikkat çekicidir. Anlaşılacağı üzere, cezalandırılan Büyükşehir Belediyesi değil, halkın kendisidir” dedi. Mansur Yavaş’ın başkanlığında EGO Genel Müdürlüğü’nün, hat üzerinde konforlu ulaşım amacıyla geniş bagaj hacimli 15 adet yeni otobüs almasına rağmen yer tahsisi gerçekleştirilmediği için bu araçların 6’sının faal olarak çalışabildiğini ifade eden Karasu, bunun da kamu zararı oluşturacağına dikkat çekti.

Karasu’nun Bakan Uraloğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

“BU KARAR, SİYASİ MİDİR”

“Birçok kez Havalimanı içerisinde otobüs depolama-bekleme alanlarıyla ilgili yer tahsisi yapılmasına dair pek çok kez yazı yazılmasına rağmen herhangi bir olumlu cevap verilmemiş olmasının hukuki gerekçesi nedir? Bu karar, siyasi midir? Bu kararı alan Baş Müdürlüğünün yöneticileri hakkında bakanlığınızın uyguladığı herhangi bir idari işlem var mıdır? Olacak mıdır? Alınan karardan geri dönülecek midir? Dönülmeyecek ise bakanlığınızın vatandaşın lehine yapacağı bir uygulama olacak mıdır?”

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE ALTIN LALE ÖDÜLÜ NEHİR TUNA İMZALI ‘YURT’ FİLMİNİN OLDU 43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE ALTIN LALE ÖDÜLÜ NEHİR TUNA İMZALI ‘YURT’ FİLMİNİN OLDU

Kaynak: