KOSGEB Girişimcilik Destekleri Güncellendi KOSGEB Girişimcilik Destekleri Güncellendi

TİP Samandağ İlçe Örgütü tarafından Milletvekili Can Atalay'ın AYM kararına rağmen tahliye edilmemesi protesto edilerek basın açıklaması düzenlendi.
Basın açıklamasına SYKP ve HEDEP İlçe yöneticileri de destek verdi.                       
Açıklamayı TİP Samandağ İlçe Yönetiminden Ferit Diker okudu. Diker, yaptığı açıklamada Esir tutulanın sadece Can Atalay olmadığını, Hatay halkının iradesinin, sözünün ve vekili olduğunu belirtti. 
Diker, açıklamasında “Geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi, milletvekilimiz Can Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili olarak hak ihlali kararı vermişti. Vekilimizin derhal tahliye edilebilmesi için, kararı veren yerel mahkeme İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kararı ilettiği halde yerel mahkeme önce günlerce sudan sebeplerle kararı görüşmeyi ertelemişti. Dün akşam ise tam bir hukuk cinayeti işleyerek Anayasa Mahkemesi'nin açık kararına rağmen vekilimiz Can Atalay'ı tahliye etmedi ve topu Yargıtay'a attı. Sonuç olarak halkın iradesini temsil eden seçilmiş Hatay milletvekili Can Atalay süresi belirsiz biçimde cezaevinde tutulmaya devam edecek. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu karar hukuki hiçbir temeli olmayan, tümüyle siyasi bir karardır ve Can Atalay şu an Silivri Cezaevi'nde esir tutulmaktadır. Esir tutulan sadece Can Atalay değildir. Esir tutulanlar ayrıca Hatay halkının iradesidir, sözüdür, vekilidir. Hatay halkının depremden sonra hayata tutunma mücadelesidir. Kaybettiklerinin suçluları ile mücadele etme isteğidir. Çadırda yaşamaya devam edenlerin evlerine kavuşma isteğidir. Depremde hastanede terk edilen hastaların, enkazlarda ailelerini bulamayanların isyanıdır. Türkiye'de terk edilen adalet ve hukuk sistemidir. Her geçen gün iktidar hukuksuzluğunu ört bas etmek ve vekilimizi Hatayla ve meclise göndermemek için çeşitli oyunlar döndürmeye devam etmektedir. Ama unutmasınlar ki biz buradayız gitmiyoruz, vazgeçmiyoruz, hayatlarımıza, şehrimize, vekilimize, oyumuza sahip çıkıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Basın açıklamasında TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın taleplerini de okuyan Diker” 1- 25 Ekim günlü Anayasa Mahkemesi kararının yerine getirilmediği, bir dakikanın bu ülkelerinde yaşayan herkesin hak ve özgürlüğünü korumayla yükümlü olan niteliklerin ne zararına dayandığı belirtildi. Ancak “ikili devlet” anlayışını kabul etmiyoruz. Buna alışmayacağız.
2- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine neredeyse bir rehber açıklığında yazılan Değişiklik Mahkemesi uzatması, başka bir merciye “gereği için” gönderilmesinin açık hukuka aykırılığının HSK tarafından soruşturulmasını talep ediyorum.
3- Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması ile ilgili bir “irade” var ise bu iradenin 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanına ait olabileceğiniz hukuka bağlı olmayan Devlet hayalinin sahipleri kimlerdir?
4- Üyesi olduğunuz TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu yargı kararıyla oluşan hak kapsamının temizlenmesi için verilen karara uyulmayarak ihlalin devam ettirilmesinin bulunduğu gündemle toplantıya davet ediyorum.
5- TBMM’yi yargılamanın yerine değiştirme kararı verenlerin kim olduğunu ve Anayasal düzenin askıya alınmasına teşebbüs edenleri tespit etmeye davet ediyorum.” dedi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları