İlçemiz Atatürk Mahallesinde ikamet eden Tuncay Bağdat küçüklüğünden beri hobi olarak yetiştirmeye başladığı kaktüsleri, evinin bahçesinde kurduğu sera ile daha da geliştirerek kendine ek gelir alanı yaratmış.
Tuncay Bağdat, hobisini girişimci ruhuyla birleştirerek kaktüs yetiştiriciliğinde kendisini geliştirip evinin bahçesine kaktüs serası kurmuş. Ardından Kurduğu bu serada yetiştirdiği kaktüsleri yurt geneline internet üzerinden satarak kendisine ek gelir alanı yaratmış.
Samandağ 100. Yıl Hastanesi (Eski Güneypark) yakınında yaşayan ve bir özel okulda çalışan Bağdat, elektromanyetik kirliliği engellediği inancıyla kaktüs bitkisi yetiştirmeye başlamış.
Kaktüslerinin yanında bağlama çalarken karşılaştığımız Bağdat, gazetemize yaptığı açıklamada; kaktüs yetiştirmeye başladığı ilk yıllarda böyle bir girişimde bulunacağının aklının ucuna dahi gelmediğini belirtti.
Bağdat “Yetiştirdiği kaktüslerin zamanla çoğalmasıyla yer sıkıntısı yaşamaya başladım. Kaktüsleri yakınlarıma ve arkadaşlarına hediye etmeye başladım. Kaktüslerin, bilimsel kanıtı olmamasına rağmen "radyasyonu, zararlı elektromanyetik dalgaları emdiği"  söylentilerinin ve kaktüslerin mevsimlik bitki olmadıkları 12 ay boyunca canlı durdukları evde, terasta, balkonda, ofiste ve  işyerinde her yerde uyum göstermesi insanların tercihlerini etkiliyor. Bu bitkilerin albenisinin yoğun olduğunu gördüm ve bunu ek iş haline getirmeye karar verdim. Ve neden olmasın diyerek evimin önünde bir sera kurmaya karar verdim. 150 metrekarelik bir alanda kaktüs serası oluşturdum. Daha sonra yetiştirdiğim kaktüsleri internet üzerinden satmaya başladım.
Sosyal medyada sonsuz bir bilgi var ve müşterilerin satın alma ihtiyaçları bu mecralardaki deneyimlenmiş yorumlardan şekilleniyor. Sürekli takip etmek lazım. Emek istiyor, uğraş istiyor, ama seviyorum. Şu anda da stratejimin büyük kısmını sosyal medya üzerinden hayata geçiriyorum. Sosyal medyada görünürlük büyük önem taşıyor. Her yaştan ve çevreden insana bu şekilde ulaşmak mümkün. 
Halen seramdaki kaktüslerin tamamının özel müşterisi var. İnsanlar alışılagelmiş hediyelerin dışında sevdiklerine büyütebilecekleri, yaşayan hediyeler vermeyi tercih ediyor. Kaktüs özellikle doğum günleri, yeni doğumlar ve düğünlerde hediyelik olarak tercih ediliyor. Ya da iş yerinde bir ofiste  büyük bir kaktüs bulundurmayı tercih ediyorlar. Aslında Bakımının kolay olması da tercihi etkiliyor. Bu işi tek başıma yapıyorum ve aldığım siparişlere yanıt vermek için yoğun bir şekilde kaktüs üretip yetiştiriyorum. Yakın gelecekte seramı daha da büyütmek istiyorum.  Satışların çoğunu sosyal medya ve e-ticaret siteleri üzerinden yapıyorum. Kaktüs ve bitkileri kendi hazırladığım minik, orta ve büyük saksılarla Türkiye’nin çeşitli bölgelerine eksiksiz, hasarsız  ve sapasağlam bir şekilde Anlaşmalı kargo ile gönderiyorum. Yetiştirdiğim kaktüsleri görmek ve almak isteyen tüm halkımızı bu eşsiz botanik seramıza beklerim.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim