"En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır" "En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır"

Samandağ Belediye Meclis toplantısı Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay Başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Emrah Karaçay, 19 CHP’li ve 12 TİP Değişim ittifakı meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısında on gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Gündem maddeleri arasında yer alan önceki dönem Belediye yönetimine ait Faaliyet Raporu oy birliği ile ret edildi.
Başkan yardımcılarının maaşları ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında meclis üyeleri arasında tansiyonun yükselmesi üzerine Belediye Başkanı Emrah Karaçay Meclis Toplantısına on dakika ara verdi. On dakika aranın ardından Meclis toplantısı kaldığı yerden devam etti.
Görüşülerek karara bağlanan gündem maddeleri şu şekilde: İki asil meclis katibi kapalı oylama ile yapılan seçimle Nurhak Ray ve Hikmet Suadiye oy çokluğuyla seçildi. İki yedek meclis katibi Gökhan kamacı ve Meltem Ramazan oy çokluğuyla seçildi.
Birinci Meclis Başkan vekili olarak Ali Açıkyol oy çokluğuyla seçildi.
İkinci Meclis Başkan vekili olarak Gökhan Taşar oy çokluğuyla seçildi.
Üç encümen üyesi olarak İbrahim Küçükçay, Anıl Can ve Mehmet Liman oy çokluğuyla seçildi.
İmar komisyonu üyesi olarak Kurtuluş okur, Meltem Ramazan ve Timurlenk Bozoğlan seçildi.
Plan Bütçe komisyonu üyesi olarak Emrah Gümüş, Çiğdem Şahinoğulları ve Sezgin Gümüş seçildi.
5393 sayılı yasanın 49. Maddesine istinaden Belediye Başkan Yardımcısı maaşının belirlenmesi ile ilgili Belediye Başkan yardımcılarının iki asgari ücret tutarında maaş almaları oy çokluğu ile kabul edildi.
Faaliyet Raporu özeti okundu ve rapor oybirliği ile ret edildi.
Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısının 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10:00’ da toplanması oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemde olmamasına rağmen Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Belediye Meclisinin tatil yapacağı ayı yeniden onaylattı ve Meclisin Ağustos ayında tatil olması oybirliği ile kabul edildi.
Gündem Maddelerinin görüşülmesi sonrasında konuşma yapan Başkan Karaçay “Birinci toplantımızın nihayetine geldik. Çok güzel başladık, gerginlikler oldu, kırgınlıklar olabilir. Tekrar söylüyorum, hiç kimsenin bireysel talepleriyle şahsi olarak bir sorunumuz yok. Hassasiyetlerinizi biz de anlıyoruz. Ortak hassasiyetlerimizin dokuzuncu maddede ortaklaştığını aslında aynı zeminde bulabileceğimizi görmüş olduk. Fakat tansiyonumuzu düşürecek hamlelerin de yapılması gerektiğiyle ilgili önerilerim var. Lütfen tansiyonu düşürelim. Bundan sonra Samandağ’ın menfaatine, toplumun menfaati ile ilgili olan her şeyde ortak adım atalım ama bu menfaat konusunda lütfen bir mutabakata varalım. Burada şunu söylüyorum arkadaşlar, lütfen herkes bireysel kırgınlıklarını. Bireysel sorunlarını şahsi durumları bir kenara bıraksın. Bizim ortak sevdamız, ortak paydamız Samandağ. Biz burada herhangi bir siyasi partinin üyesi olmadan önce de dosttuk, arkadaştık. Bu saatten sonra da öyleyiz. Ama özel bir durum var, bu durumda da Mutabakata varmak zorundayız. Bu şekilde olmaz. Net bir şekilde söyleyeyim.  Teşekkür ediyorum arkadaşlar.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları