Sigara, Kalp Krizi Riskini 3 Kat Artırıyor! Sigara, Kalp Krizi Riskini 3 Kat Artırıyor!

Samandağ Belediyesi tarafından depremzede vatandaşlara konteyner koyduğu yer gerekçesiyle para cezaları kesiliyor.
6 Şubat depreminin ardından evi yıkılan vatandaş barınma sorununu çözmek için aldığı konteyneri Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olduğu söylenen araziye koyduğu ve su basması yaptığı gerekçesiyle önce HBB Zabıta Ekipleri tarafından ihtarname hazırlandı ve Samandağ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yaklaşık 60 Bin lira para cezasına çarptırıldı. Ardından konteyner sahibinin imzası olmayan bir tutanakla koneyner yerinden kaldırıldı.
Samandağ’da kışın kendini bariz bir şekilde hissettirdiği bu günlerde barınma sorununu çözmek isteyen depremzede koyduğu konteynerin kaldırılması ve yüklü miktarda para cezası verilmesi nedeniyle yine yeniden mağdur oldu. 
Yaşadığımız deprem felaketinin ardından barınma sorununu çözebilmek adına depremzedeler için ilk olarak çadır kentler, ardından konteyner kentler yapılması için mülkiyeti şahıslara ait arazilere dahi el koyulmuştu.
Hal böyleyken, Samandağ’ da zorlu kış koşullarının kendini gösterdiği ve artçı sarsıntıların hala devam ettiği bir ortamda Hatay Büyükşehir ve ya Samandağ Belediyesi’ne ait yani kamu malı olan bir arazide geçici olarak barınmak için konteyner konulmasının sakıncası ne olabilir?
Sormadan edemiyoruz, yerel seçimlere sayılı günler kala bu güne kadar hizmet vermekte ayak direyenler şimdi mi kamu arazisi üzerinde bir tasarrufta bulunacaklar?
Adı üzerinde kamu arazisi, evi, barkı yıkılmış bir anlamda ocağı sönmüş depremzede vatandaş kamu arazilerini geçici olarak şimdi kullanamayacaksak ne zaman kullanacak.
Cemre Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları