"Hatay’ın Anavatana  Katılması Bir Destandır" "Hatay’ın Anavatana Katılması Bir Destandır"

Saadet Partisi(SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Rezerv Alan Sorunundan Duyulan Rahatsızlıkları Dile Getiren Depremzedelere Uygulanan Şiddet Ve Gözaltı Uygulamasını Eleştirdi.
Sp Hatay Milletvekili Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yaptığı Konuşmada Hatay’da Yaşanan Sorunlara Dikkat Çekerek “Hatay’da Büyük Sorunlar Yaşanıyor. Vatandaşa Gerekli Bilgilendirme Yapılmıyor, Devlet – Millet Çatışmasına Zemin Hazırlanıyor.” Dedi.
Milletvekili Çalışkan, Deprem Bölgesi Ve Rezerv Alanıyla Ilgili Büyük Sorunların Yaşandığını, Hasarsız Ve Az Hasarlı Evlerin Yıkıldığını, Vatandaşlara Gerekli Bilgilendirmenin Yapılmadığını Belirtti.
Depremin Ardından Saraykent Ve Aksaray Mahallelerinde Hakkını Arayan Depremzede Vatandaşlara Şiddet Uygulandığını Ve Bazılarının Gözaltına Alındığını Ifade Eden Çalışkan, “Derhâl Bunlar Serbest Bırakılmalı, Depremzede Vatandaşımıza Şefkatle Muamele Edilmelidir,” Dedi.
“Vatandaşların Kafasındaki̇ Sorular Yanıt Bekli̇yor”
Çalışkan, Yapılan Işlerde Vatandaşların Ikna Edilmesi Gerektiğini, Rezerv Alanında Ödeme Süreçlerinin Nasıl Gerçekleşeceği, Binaların Ne Zaman Teslim Edileceği Gibi Konuların Hâlâ Muamma Olduğunu Vurguladı. “Ani Bir Tahliye Istenmesi Kabul Edilemez, Tahliye Işlemlerinin Kısım Kısım Yapılması Gerekir” Diye Ekledi.
“Vatandaşa Merhametle Yaklaşılmalı”
Milletvekili Çalışkan, Vatandaşların Kafasındaki Soru Işaretlerinin Giderilmesi Ve Merhametle Yaklaşılması Gerektiğini Belirterek, Devletin Vatandaşı Bilgilendirme Ve Destek Konusunda Daha Etkin Bir Rol Oynaması Gerektiğini Söyledi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları