Kara: Tahkimatlar İşe Yaramadı Kara: Tahkimatlar İşe Yaramadı

Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cebburoğlu, kadınların siyasette yer almasının önemli olduğunu vurguladı.
Cebburoğlu, dünyada Ulu önder Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği ilk ülke olarak kadınlarımızın sadece Milletvekili olarak değil, yerel yönetimlerde de var olması gerektiğini bunun içinde ekiplerinde yüzde elli kadın kotası uyguladıklarını söyledi.
Muhtar olarak aday olduğu Cumhuriyet Mahallesinde kadın azalarıyla seçime girdiklerini vurgulayan Muhtar Mahir Cebburoğlu “Deneyimli ve eğitimli kadromuzla yıkılmış Mahallemizi yeniden canlandırmak ve ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız.
Bu kapsamda ekibimizde Hatay’ da eşi bulunmayan bir ekiple yola çıktık. Mahallemizin sorunlarına çözüm üretecek ekibimizde kadın azalarımızla birlikte seçime giriyoruz. Bizim için ayrı bir gurur kaynağı da kadın azalarımızın birini üniversite mezunu, diğerinin de yüksek okul mezunu olması.
Cebburoğlu, yaptığı açıklamada, üç dönem mahalle muhtarlığı, iki dönem de Muhtarlar dernek başkanlığı yaptığını belirterek” Yüzyılın felaketini yaşamış bulunmaktayız. Samandağ’da en büyük yıkım benim mahallemde. O yıkımın altında hepimiz kaldık. Ben de bir depremzede olarak depremin ilk anından itibaren sahayı bırakmadık, elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık ve hala da yapmaya devam ediyoruz. 
Yerelde siyasi partilerimizde tam olarak uygulanamayan kadın kotasını ben Mahallemizin ilk seçildiğim zamandan beri uyguluyorum, Mahalle yönetiminde %50 kadın kotası var. Kadın azalarımızdan Sayın Semre Beyazıt ve Sayın Yüksel Arat, bizlerle birlikte. “ dedi.
Semire Beyazıt, yaptığı konuşmada” Yaklaşık 15 yıldır Cumhuriyet Mahallesi Muhtarımız Sayın  Mahir Cebburoğlu ile çalıştım ve hala da çalışmaya devam ediyorum.” dedi.
Yüksel Arat, konuşmasında “Ben de ailece on beş yıldır Mahir Muhtarımızı destekliyorum. Geçen devre aktif olarak yanında yer aldım, hala da yanında devam edeceğim. Sonsuz başarılar dilerim” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları