Tahsin Demir, Son Yolculuğuna Törenle Uğurlandı Tahsin Demir, Son Yolculuğuna Törenle Uğurlandı

CHP Genel Merkezi, büyükşehir dahil olmak üzere Hatay’da 14 adayını açıklamış, Samandağ’da aday belirlemeyerek temayül yoklaması kararı almıştı.                                     Bu kararın ardından CHP’ den Samandağ belediye başkan aday adayları, ortak bir deklarasyonun altına imza atarak kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamda aday adaylarının imzaladıkları bu deklarasyonun genel merkeze iletileceği ifade edildi. Aday adayları, yaptıkları açıklamada “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim süreci başladıktan sonra partimizin 20.11. 2023 tarih ve 1582 sayılı genelgesi ile belediye başkan aday adayları başvuruları başlamış ve 5 Aralık 2023 tarihinde sonlanmıştır. İlçemizde mevcut başkan dahil olmak üzere toplam 16 aday adayı bulunmaktadır. Aday belirleme sürecinde genel merkez ön seçim yapılması konusunda il ve ilçe başkanlığından görüş istemiş olup il ve ilçe başkanlıkları mevcut başkanlarının talimatıyla ön seçim yapılmaması gerektiği belirtilmiştir. 
Genel merkez tarafından MYK üyelerinden oluşan bir ekip tarafından 8.12.2023 ve 7. 1. 2024 tarihinde olmak üzere iki defa mülakat yapılmıştır. Aday belirleme sürecinin son aşamasında genel merkeze mevcut başkan davet edilmeyip 4 aday adaylarımız davet edilmiş ve MYK üyeleri tarafından mülakata alınmıştır.
Bütün adayların yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü çalışma ve harcadığı emek genel merkezin bütün bu çalışmaları yok sayarak mevcut başkanı kurtarmak ve meşrulaştırmak adına aldığı bu karar bütün aday adaylarına karşı yapılan bir haksızlıktır. 
Genel Merkez tarafından mevcut başkan ile ilgili memnuniyet anketi yapılmış ve bütün Samandağ'da vatandaşlarımızın da bildiği gibi ankette mevcut başkanının başarısız olduğu sonucu çıkmıştır.  Adayı belirleme sürecinin son aşamasında memnuniyet anketinde başarısız sonucu çıkan mevcut başkanının ayak oyunları, baskı ve bağımsız adayı olurum size belediyeye kaybettiririm tehditleri ile genel merkeze ön seçim kararı aldırmıştır. 
Genel Merkezimiz ön seçim kararı almış ve temayül yoklamasının bu hafta sonu yapılmasına karar vermiştir.  Bir haftalık süre içerisinde bir değişim gerçekleşecek aday adayının 42 mahalle ve 6400 üyeye ulaşması mümkün olmadığı gibi bu koşullarda sağlıklı bir ön seçim yapılması hayatın akışına aykırıdır. Yapılmak istenen mevcut başkanı meşhur kılmak ise belirtmek isteriz ki yapılanların Samandağ halkında herhangi bir karşılığı yoktur.

İmzası bulunan aday adayları olarak ön seçime karşı olmadığımızı belirtmekle birlikte yapılan mülakatlarda da ön seçim yapılması gerektiğini belirtmiştik. 
Genel merkezdeki gücüne güvenerek aday yapılacağına inanan mevcut başkanım memnuniyet anketinde istediği sonucu bulamayınca yaptığı tehditler sonucunda kendisine cansuyu olması için ön seçim hamlesi gelmiştir. 
Ön seçim aday belirlemek için en doğru yöntem olduğuna inanmakla birlikte bu yöntemin aday belirleme sürecinde genel merkeze çağrılmamış mevcut başkana cansuyu olmak için bir hamle olarak yapılması Samandağ halkının iradesine ve aday adaylarına karşı yapılmış bir haksızlıktır. Belirtmek isteriz ki Samandağ sahipsiz değildir partimizin değerli üyeleri halkın iradesine konulan bu prangayı kıracaktır.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları