Trafik Haftası dolayısıyla ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen yayalara ve trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik geçtiğimiz Cumartesi günü saat 11:00’ da Samandağ’da gerçekleştirildi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kartaler’in katılımıyla Samandağ merkezinde İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma ekipleri tarafından bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. 
Kaymakam Murat Kütük ve beraberindekiler, emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür ederek trafikte yaya önceliğine, emniyet kemerinin önemine değinerek, kask ve hız sınırına uyulması konusunda uyarılarda bulundu ve hem yayalar, hem sürücüler için hazırlanmış broşür dağıttı.
Sürücülerin neredeyse tamamının emniyet kemeri takmış olduğu gözlemlendi.
İlçe Kaymamı Murat Kütük, etkinlikle ilgili verdiği bilgide İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla tüm Türkiye’ de bu gün bu saatte yayalara dikkat çekmek amacıyla yaya geçitlerinde şoförlerimizin dikkatli olması ve yayalara ilk yol hakkının verilmesi amacıyla bir farkındalık faaliyeti yaptık. Bu arada sürücülerimizin emniyet kemeri takmasına, hız limitlerine uymasına, yaya geçitlerinde ve kavşaklarda yayalara öncelik vermesine dikkat çektik. Allah kazasız belasız günler versin hepsine inşallah.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim