Görev Yerini Değiştiren  Öğretmenlere Geri Dönüş Hakkı Görev Yerini Değiştiren Öğretmenlere Geri Dönüş Hakkı

TBMM’nin 104. kuruluş yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hatay’ın Samandağ ilçesinde de çeşitli törenlerle kutlandı.
Samandağ Kaymakamlığı önünde başlayan törende Atatürk’ün manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu.
Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen resmi çelenk sunma programına Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Harun Bulut, Sahil Güvenlik komutanı Mevlüt Mercan, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Şekerci, Syasi Parti ve Sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar’ın Kayamakamlık binası önünde bulunan Atatürk büstüne çelek sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
SAMANDAĞLI DEPREMZEDE ÇOCUKLAR 23 NİSAN’IN TADINI DOYASIYA YAŞADI
Çelenk sunum töreninin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Deniz Sitesinde bulunan kapalı Spor Salonunda protokol üyeleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Törene;  Defne Kaymakamı ve Hatay Vali Yardımcısı Mesut Çoban, Samandağ  İlçe Koordinat  Kaymakamları İbrahim Ergin ve Alper Kırgıl, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, İlçe Jandarma bölük komutanı Harun Bulut , Sahil Güvenlik komutanı Mevlüt Mercan, İlçe Emniyet müdürü İbrahim Şekerci, İlçe Milli Eğitim müdürü Yaşar Erdem, , CHP İlçe başkanı Nadir Kimyon, Ak Parti Samandağ İlçe başkanı Ahmet Toysal, MHP Samandağ İlçe başkanı Hikmet Külahlı, İlçe Spor Müdürü Oğuzhan Sudan, Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Uzay Fırıncı,  İlçe Sağlık müdürü Fırat Yılmaz,  Muhtıralar, Okul Müdürleri,  Pamukkale Üniversitesi hoca ve öğrencileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın salona teşrif ettiği anonsu halkın yoğun alkışlarıyla ve tezahüratlarıyla karşılandı. Belediye Başkanı Karaçay’a alkışlı sevgi gösterisine selamlayarak karşılık verdi.
Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Nurettin Bolat’ın sunumunu yaptığı 23 Nisan kutlama töreni; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Ardından İlçe Milli eğitim müdürü Erdem Yaşar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra öğrenciler gösterilerini sergiledi.
Sırasıyla Kuşalanı Anaokulu, Tekebaşı Anaokulu, Sıdıka Bedia Kara ilkokulu geleneksel çocuk oyunları, Dr. Aleaddin Cilli İlkokulu müzik dinletisi, Cumhuriyet ilkokulu bayrak gösterisi, İlçe Gençlik ve spor Müdürlüğü ve Aylin Jimnastik kulübünün birlikte hazırladığı dans ve jimnastik koreografisi, Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu jimnastik gösterisi ve Halk eğitim merkezi ve Dr. Aleaddin Cilli İlkokulu halk oyunları gösterisi ve Yüksel Acun Anadolu Lisesi eşliğinde geçit töreni ile program sona erdi. Gösteriler halk tarafından büyük coşku ve beğeniyle izlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Mavinin, yeşilin ve turuncunun buluştuğu narenciye diyarında yaşayan çok kıymetli Samandağlılar.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılını kutluyor, saygı ve sevgiyle selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın hem bedensel hem ruhsal yönden daha iyi gelişmesi için yapılacak çalışmalar, sarf edilecek çabalar hepimizin görevidir.
Depremin etkisiyle bireysel ve toplumsal olarak zorlu bir sürecin içinden geçmekteyiz.
Bu zorlu süreci bir nebze unutturmak için 1000 km uzaktan gelen Pamukkale Üniversitesi hocalarıma ve öğrencilerine 4 günlük yapmış olduğu çocuk etkinlikleri için teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe öncülük eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Doktor Ahmet Kutluhan hocamıza teşekkür ediyorum.
Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günler, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetini nasıl koruyarak geliştireceğimizi konuşacağımız günlerdir. Değerli çocuklar Yıllar önce işgallerin yıkımını nasıl temizlediysek, bugün de depremlerin yıkımını temizleyip memleketimizi tekrardan en güzel renklerle boyayacağız...Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz...Sevgili çocuklar bunları yapabilmemiz için şunları da bilmemiz gerekiyor...
Dürüst olmayı bileceğiz. Çalışkan olmayı bileceğiz. Vatan sevgisini bileceğiz. Bayrak sevgisini bileceğiz. Barışı, kardeşliği. Bileceği. Birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceğiz. Onurlu olmayı bileceğiz. Sorumluluk nedir bileceğiz. Kurtuluş Savaşı nedir bilecek. Çanakkale’yi bileceğiz. Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, İnönü’yü, Büyük Taarruzu, 29 Ekim nedir bileceğiz. 15 Temmuz’u bileceğiz.
Biz size güveniyoruz...Bu güveni boşa çıkarmayacağınızın bilincindeyiz...Sevgili çocuklar, sevgili gençler; Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri;
Bu duygu ve düşüncelerle bugünü dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anıyor şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum:
Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.
Başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
ÇOCUKLARDAN ÜNİFORMALI DENETİM
Gün boyu süren 23 Nisan etkinliklerinde   Sahil güvenlik ve polis üniforması giyen çocuklar denetime katıldı. Samandağ’ da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Jandarma, Sahil Güvenlik ve Polis üniforması giyen çocuklar denetime katıldı.
SAHİL GÜVENLİK GEMİSİYLE DENİZ YOLCULUĞU
Samandağ’ da öğrenciler , Sahil Güvenlik gemisiyle deniz yolculuğu yaptı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla Sahil Güvenlik Samandağ Karakol Komutanlığı tarafından öğrenciler ile birlikte deniz turu yapıldı. 
Düzenlenen etkinliğe İlçe Koordinatör Kaymakamları Alper Kırgıl ve İbrahim Ergin yanı sırada çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, Sahil Güvenlik gemisiyle deniz yolculuğu yaptı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları