Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Emirlik Divanı'ndaki baş başa görüşmesinin ardından iki ülke arasında 15 anlaşmaya imza atıldı.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmalardan biri afet ve acil durum yönetimi kurumları arasında gerçekleşti. İki ülke arasında, "Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı" yürürlüğe konuldu.

Ek olarak, Türkiye ile Katar arasında "Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu Niyet Mektubunun Uygulanmasına İlişkin Protokol"ü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani imzaladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Antalya Diplomasi Forumu ile Doha Forum Arasında Kurumsal İşbirliği Tesis Edilmesine Yönelik Niyet Mektubu'na Protokol Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na ve "Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı Ortak Bildirisi"ne Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile imza attı.

KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası arasında da işbirliği konusunda adım atıldı. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwari, Türk Standartları Enstitüsü ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı arasındaki "Standardizasyon Alanında Mutabakat Zaptı Uygulama Programı"na imza attı.

İki ülke arasında sağlık alanında anlaşmalar da sağlandı. "Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Uygulama Programı"nı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Katar Kamu Sağlığı Bakanı Hanan Mohamed Al Kuwari imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da iki ülke arasındaki kültür ve spor alanlarında gerçekleşecek programlara imza attı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Devleti Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı arasında ise "Vakıflar ve İslami İşler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Ghanem bin Shaheen Al Ghanim imza attı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar İş İnsanları Derneği arasında "Mutabakat Zaptı"nı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ile Katar İş İnsanları Derneği Başkanı Şeyh Faisal bin Qassim Al Thani imzaladı.

Anadolu Ajansı (AA) ile Katar Haber Ajansı Arasında İşbirliği Anlaşması ise Doha'da Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile Katar Haber Ajansı Başkanı Ahmad Saeed Al Romaihi tarafından imza altına alınacak.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile Qatar Debate Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması, İbn Haldun Üniversitesi ile Katar Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması da yine Doha'da imzalanacak. 

Editör: TE Bilişim