Başkan Karaçay: Uhdemizde Olmayan Hizmet Taleplerine Kulak Tıkamayacağız. Başkan Karaçay: Uhdemizde Olmayan Hizmet Taleplerine Kulak Tıkamayacağız.

 Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesinde Depremin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala susuzluk yaşandığına dikkat çekilerek yaşanan susuzluk protesto edildi.
TÖB SEN MYK Başkanı Deniz Ezer’in de destekverdiği basın açıklamasını Defne Belediye Başkan Adayı ve TÖB SEN Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı okudu.
Hasırcı, yaptığı açıklamada; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile HATSU yetkililerine seslenerek “Değerli halkımız burada toplanmamızın sebebi depremden 9 ay geçmesine rağmen bizi susuz bırakan Hatsu yönetimi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanını uyarmak.
Depremin ardından aylar geçmesine rağmen Çekmece 144,145,146,147. sokaklara hala su verilmemesini hangi vicdan ve evrensel ilkelerle açıklayacaksınız.
Daha önce birçok kere yaptığımız basın açıklamaları sonrası söz veren Hatsu sözünü tutmamıştır. Dahası Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu’nun bu sözünü tutmama durumunu hiçbir şekilde sorun etmemiş olacak ki Sorun aylardır devam ediyor.
Depremin ağır koşullarında yaşamaya çalışan halkımızın temiz suya ulaşamaması aynı zamanda bir insanlık suçudur. Televizyona her çıktığında Suriyelilerin Hatay’daki durumundan bahseden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Defne halkına bir Suriyeli kadar değer vermemektedir.
9 ay boyunca çözülmeyen bir sorunu yokmuş gibi görmek aynı zamanda halkla alay etmektir. Buradan Ayrıca CHP Milletvekillerine il ve ilçe başkanlarına sesleniyoruz efsane başkanınız için her yere gidip reklamını yapıyorsunuz, fakat bir halkın suya kavuşması konusunda hiçbir adım atmıyorsunuz.
CHP ilçe il yönetimi ile Milletvekilleri seçim derdine düşerek, Lütfü Savaş’ının etrafına mutluluk Çemberi örerek görevlerini yaptıklarını sanıyorlar. Oysa bir halk aylardır susuzum diye bağırıyor susuzum diye feryat ediyor ama kimsenin umurunda değil. Hatay CHP milletvekillerine il ve ilçe başkanlarına sesleniyoruz: Sizin söyleyecek sözünüz mü yok, yoksa Hatay Büyükşehir Belediye başkanından Korkuyor musunuz?
Yarın mahallelere gelip yerel seçim için o istediğinizde bunun açıklamasını nasıl yapacaksınız? İktidar tarafından yok sayılan bir halk yine kendi seçtikleri Belediye Başkanları tarafından yok sayılıyor bu daha da acı bir durum. Defne halkı artık yeter diyor.
21.yüzyılda ilkel, halk düşmanı belediyecilik anlayışınız yüzünden halkımız en temel ihtiyaçlarını bile gidermekte zorlanmaktadır. Hijyen sorunundan dolayı bulaşıcı hastalıklar, uyuz vakaları, sindirim sistemi hastalıkları ve boşaltım sistemi hastalıklarında artışlar meydana gelmiştir. Bunların baş sorumlusu bu halka temiz su sağlamakla görevli olan bu şehrin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve HATSU yetkilileridir. Dini bayramlarında kurbanını kesen halkımız su sorunu yüzünden zor durumda bırakılıyor. Alevi din adamlarıyla verdiğiniz pozlar, çektirdiğiniz fotoğraflar halka ettiğiniz zulmü maskeleyemeyecek. Halkımız sizlerin gerçek yüzünüzü artık görüyor.
Daha önce pek çok kez söyledik şimdi yine söylüyoruz, sizlerin lüks villalarınızda nasıl şarıl şarıl su akıyorsa halkımızın evlerinde de akacak.
Ne sizin çocuklarınız bu halkın çocuklarından daha değerli, ne de sizler sizi bu makamlara getiren halktan daha değerli değilsiniz.
Sizleri son kez uyarıyoruz: Su sorununu çözmediğiniz takdirde mücadelemizi sürdürecek, Defne ilçesinde yapacağınız her toplantıda sizlerin bu zulmünüzü yüzünüze haykıracağız.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları