Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında ilimiz Hatay'da da kullanılmayan köy okulları; anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüşerek aktif eğitim birimleri olarak yeniden hayat buluyor.
Proje kapsamında Erzin’de Gökdere, Aşağıburnaz; Yayladağı’nda Gürışık; Altınözü’nde Akkamber mahallelerinde kullanılmayan atıl okul binaları Köy Yaşam Merkezleri'ne dönüştürülerek faaliyete geçirildi.
 Ayrıca Yayladağı’nda Çayır ve Uluyol; Kırıkhan’da Arkıtça, Aktutan, Camuzkışlası Çatalyurt; Belen’de Şekere ve Müftüler mahallelerinde bulunan köy okullarının dönüşümü de devam ettiği vurgulandı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Yaşam merkezleri köylerin kalbi olacak." sözlerini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “ilimizde de yürütülen, kullanılmayan binalarımızın işlevsellik kazanarak yeniden eğitim sistemine dâhil olmasını ve her kesimden insanımızın eğitime erişmesini sağlayan projenin tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımıza verdiği desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Rahmi Doğan'a ve projenin ilimizde uygulanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.  
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim