Nalan Nacar: Acılıyız! Öfkeliyiz! Nalan Nacar: Acılıyız! Öfkeliyiz!

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan binlerce depremzedenin işlerine son verilmesi üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı.
CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde; deprem bölgelerinde işlerini, gelirlerini ve varlıklarını kaybeden depremzedelerin işlerine son verilmesinin vicdani olmadığını belirterek, bu insanların evlerine ekmek götürebilmek ve çocuklarının geçimini sağlayabilmek için çalışmak zorunda olduklarını ifade etti.
TYP çalışanlarının uzun süredir daimî kadroya alınma taleplerinin olduğunu söyleyen CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası Devletin vatandaşının yanında olması gerektiğini, barınma ve beslenme başta olmak üzere zorunlu ihtiyaçlarını giderecek imkanların ve çalışma ortamının sağlanmasının önemini belirtti.
Hatay Milletvekili Mullaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından, İŞ-KUR kapsamında istihdam edilen TYP çalışanlarının işlerinin ellerinden alınmamasını ve bu kişilerin daimî olarak istihdam edilmelerini talep ederek, Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle aşağıdaki soruları yöneltti: "Binlerce kişinin mağdur olmasına neden olacak TYP çalışanlarının işlerine son verilmesi kararından vazgeçme ve bu kişilerin çalışma sürelerinin uzatılmasını sağlama yönünde bir çalışmanız var mıdır? Depremler sonrası işlerini, gelirlerini ve varlıklarını kaybetmiş bu çalışanların, çalıştıkları kurumlarda daimî olarak istihdam edilmeleri yönünde Bakanlık olarak herhangi bir hazırlığınız var mıdır? İşlerine son verildiği takdirde evlerine ekmek götüremeyecek, çocuklarının geçimini sağlayamayacak durumda olan TYP çalışanlarının mağdur olacakları ortada iken, bu uygulamamanın nedenini nasıl açıklıyorsunuz? Depremler sonrası yaraların sarılması için canla başla çalışan TYP personellerinin işlerine son verilmesinin bölgede belli hizmetlerin aksamasına yol açacağı eleştirileri hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır?"
Haber Merkezi
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları