SYKP’den Başkan Karaçay’a Ziyaret SYKP’den Başkan Karaçay’a Ziyaret

Hayırlı olsun temennileriyle başlayayım yazıma. Türkiye İşçi Partisi doğru adayı seçerek samandağlıların takdirine sundu. Cumhuriyet Halk Partisi de doğru adayı seçerek samandağlıların takdirine sundu. Ama mesele doğru adaydan çok samandağlıların CHP’ye olan tepkileriydi. Her iki aday da genç dinamik, eğitimli, şaibeye karışmamış, ama seçmen TİP Adayı Emrah Karaçay'ı seçti.
Tıpkı 2009 yerel seçimlerinde olduğu gibi...
O zamanda da halk baba ocağı olarak gördüğü CHP’ye tabiri caizse “ayar” verdi. 
Samandağ’da olan; bütün evin yükünü sırtlayan çocukların babalarından gerekli şefkati, kıymeti görmedikleri için başka arayışlara yeltenmeleri bu sonucu doğurdu. 
Bugünkü sonuçları ben böyle okudum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi yönetim ve yönlendiricileri nasıl okur bilemem ama halk (Samandağ özelinde) adaya değil CHP genel merkezine tepkisini kargolamıştır! 
Burada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı için aynı şeyi söylemek mümkün ama adaya da tepkinin yoğun olduğunu bilmeyen yok sanırım.
Geçen seçim sürecinde sosyal medyada adayları destekleyenlerin bazıları tarafından diğer adaylara hakaretler yağdırıldı, çamur atıldı. Ne kadar tasvip etmesem de buna da çok şaşırmıyorum. Çünkü seçimi savaş olarak algılayanların “savaşta herşey mübah” kılıfıyla saldırmalarını halkın ciddiye almadığına da eminim.
Adayların seçime az kala birlikte fotoğraf paylaşıp, birbirlerine başarılar dilemeleri ve “1 Nisan sabahı yine kardeşçe, dostça yaşamaya devam edeceğiz.” mesajı vermeleri herhangi olası bir olumsuzluğu bertaraf etmiştir.
Emrah Karaçay’ın başkanlığı samandağlılara hayırlı olsun.
Emrah Karaçay çıktığı yarışta diğer adaylardan fazla oy alarak Samandağ Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Bütün ilçenin başkanı olacağından eminim ama isteğim, gönüllerin başkanı olmasıdır.
Hayırlı olsun.
Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları