Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya' nın twitterda görevinden istifası ile ilgili açıklamasına cevap verdi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Sosyal medya hesabından  istifası ile ilgili yaptığı açıklamada istifası için Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un “sendikayı bırakın” talebini gerekçe göstermişti.

 Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde ‘sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması’ yönünde istekte bulunduğunu söyledi. Küçükkaya, “Gelinen noktada' ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın’ çizgisine geldi“ ifadelerine yer verdi.

Şık sosyal medya hesabı üzerinden Aykut Küçükkaya'nın açıklamasına cevap vererek “AKP/Pelikan çetesinin kurduğu komplo ile iş arkadaşlarının tutuklanmasında Alev Coşkun'un tetikçisi olarak görev ve rol almakla yetinmeyip bir de savcı tanıklığı yapan kişi ilkeli olmaktan, saygıdan bahsediyor.” dedi.

Şık, açıklamasının devamında  “TGS'nin o dönemki İstanbul İl Başkanı ve bir genel merkez yöneticisinin de komploya dahil olup savcıya tanıklık yaptığını, sendikanın ilkeleriyle çelişen bu duruma rağmen görevlerinde kaldıklarını da ekleyelim.” dedi. 

Editör: TE Bilişim