Begüm Baytar Adı Samandağ Atatürk Ortaokulunda Yaşatılacak Begüm Baytar Adı Samandağ Atatürk Ortaokulunda Yaşatılacak

Türkiye İşçi Partisi Samandağ Belediye Başkan Adayı Emrah Karaçay Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nin organize ettiği etkinlikte özel bireylerin sorularını yanıtladı.
Düzenlenen programa TİP Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve TİP Belediye Meclis Üyesi adayı Av. Adnan Eryılmaz konuşmacı olarak katıldı.
Çok sayıda özel birey ve ailesinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe; Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Vahit Çay ve yönetim kurulu üyeleri, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde görev yapan eğitimciler katıldı.
Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Psikolog Mehmet Can, programın açılış konuşmasında “Her, her hafta bir adayı burada misafir edip, doğru sorulardan doğru adayın tanıyacağımız söz sizde programı Türkiye İşçi Partisi Samandağ belediye başkan adayımız Emrah Karaçay ile başlıyor. Şimdi her seçim arifesinde biz alışmışız. Normalde siyasilerimiz konuşur, dinleriz ve durduğumuz yerde bize çok güzel vaatlerde bulunup ondan sonra herkes hayatına devam ederdi. Ama bu sefer ben şu istedim, toplumun ihmal edilen bir kesimi var. Onlardan engelli kardeşlerimiz. Çünkü engelli kardeşlerimiz maalesef sadece Dünya Engelliler gününde, 3 Aralık engeller haftasında anılıyordu. Bu sefer sizin gelmenizi istedim çünkü toplumda yeni bir kent inşa edilirken sizin de ihtiyaçlarınızın sizin de sıkıntılarınızı dile getirip doğru adayı doğru soruları sorarak tanımanız için böyle bir program organize ettik. Bizim bu programımızın amacı hani bu adayımız doğrudur diye şeklinde bir organizasyon değildir. Bu organizasyonu sebebi. Sizin doğru sorularla doğru adayı tanımanız. Çünkü bizde her zaman seçim zamanında anda şöyle olur. Bu bizim akrabamızdır. Bu sevdiğimizdir. Bu şu partiden çıkmıştır ve biz yıllarca sürekli bu tercihlerle bir adayı seçmeye çalıştık. Yani yanlış sorularla yanlış adayı seçtiğimizi düşünüyorum. Ben kendi şahsım adına. Ama bu sefer adayımızı tanımak istiyoruz. Bugün konuğumuz TİP Samandağ Belediye Başkan Adayı Emrah Karaçay. Ben Emrah Beyi kişi olarak tanıyorum ama Belediye Başkanı da olması gereken kriterleri. Çözüm önerilerini, projelerini sizinle beraber dinleyelim. Tanıyalım, beraber sorular soralım.” dedi.
Samandağ Belediye Başkan adayı Karaçay, sadece TİP adayı değil dokuz bileşeniyle Samandağ Değişim ittifakının ortak adayı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında kendini tanıttı.
Karaçay’ın ardından Belediye Meclis üyesi adayı Adnan Eryılmaz’ da kendini tanıttı. 
Program soru cevap şeklinde devam etti.
Karaçay, toplantının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "Bugünkü toplantımızda sizlerle bir araya gelmek, engelli dostu bir kent inşası hakkında fikir alışverişinde bulunmak benim için büyük bir onurdu. Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirdiğimiz bu buluşmanın, toplumumuz için faydalı ve anlamlı adımlar atılmasına vesile olacağına inanıyorum.
Her birinizin deneyimleri, görüşleri ve önerileri, bu süreçte rehberimiz olacak. Bu değerli katkılarınız için teşekkür ediyorum, engelsiz bir dünya için attığımız bu adımların devamını getireceğimin sözünü veriyorum."
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları