“Çocuklarımızın  Yüzlerindeki Gülümsemeden Güç Alacağız” “Çocuklarımızın Yüzlerindeki Gülümsemeden Güç Alacağız”

İskenderun ilçesindeki Tosçelik Demir Çelik Fabrikası’nda meydana gelen patlamada bir işçinin öldüğü, 13 işçinin yaralandığı bildirildi.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasının kazan kısmında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.   İhbar üzerinde bölgeye, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan işçiler, sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlama anı görüntüleri ise güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Hatay Valiliği, Tosçelik Demir Çelik Fabrikası’nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“İskenderun İlçesi, Azganlık Mahallesinde 08.11.2023 günü saat:13.20 sıralarında Tosçelik Demir Çelik Fabrikası Slab Bölümde eritme kazanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre kazan yakınlarında bulunan şahıslardan (5) kişi ağır olmak üzere (13) kişi yaralanmıştır.İskenderun İlçesi, Azganlık Mahallesinde 08.11.2023 günü saat:13.20 sıralarında Tosçelik Demir Çelik Fabrikası Slab Bölümde eritme kazanında meydana gelen patlama sonucu yaralanan bir şahıs tedavi gördüğü İskenderun devlet hastanesinde 09.11.2023 günü hayatını kaybetmiştir.Olay nedeni ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Tahkikata başlanılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.”
TOSYALI HOLDİNG; ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK DERİN!
Tosyalı Holding, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Demir Çelik Fabrikasının çelikhane bölümünde henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Bir personelin hayatını kaybettiği, 7 işçinin tedavi sonrası taburcu olduğu, 2’si ağır yaralı olmak üzere 6 kişinin tedavisinin de devam ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada “İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Demir Çelik Fabrikamızın, Çelikhane bölümünün belirli bir alanında, 8 Kasım 2023 tarihinde, henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle bir patlama meydana gelmiştir.
Olayda 14 çalışma arkadaşımız yaralanmış, yaralı arkadaşlarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine hemen başlanmıştır. Arkadaşlarımızdan 7 kişi taburcu olurken 2’si ağır yaralı olmak üzere 6 kişinin tedavisi de halen devam etmektedir. Söz konusu olay sonrası tedavisi devam eden çalışma arkadaşlarımızdan biri ise maalesef hayatını kaybetmiştir.
Yaşanan bu elim olay ile ilgili konu adli mercilere intikal etmiş olup, adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.
Tosyalı Holding olarak yaşanan bu olaydan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Tosyalı Holding çatısı altında çalışan tüm arkadaşlarımıza baş sağlığı, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Tosyalı Holding olarak olayda hayatını kaybeden çalışma arkadaşımızın ailesi, yaralı arkadaşlarımız ve onların ailelerinin yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Acımız büyük, üzüntümüz çok derin.
Olay ile ilgili teknik ve idari tüm araştırmalar ilgili kurumlar tarafından yürütülecek olup kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Yaralı olan arkadaşlarımıza bir an önce sağlıklarına kavuşmaları dileğiyle bir kez daha geçmiş olsun diyor, hayatını kaybeden arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Saygılarımızla.” ifadelerine yer verildi.
 Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları