Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen  bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kitap Günleri düzenlenen törenle başladı.            
İlçemiz Deniz Sitesi Hz. Hızır Parkında gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Samandağ Muhtarlar Derneği başkanı Mahir Cebburoğlu, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını Samandağ belediye Başkanı Refik Eryılmaz yaparken, katılan herkese hoş geldin dileklerinde bulundu. Başkan Eryılmaz, konuşmasında “52 yayın kuruluşunun, şairlerin, yazarların, sanatçıların katıldığı güzel bir fuar düzenleyeceğiz inşallah. Tabii buraya bütün kitapseverleri, gençlerimizi,  öğrencilerimizi fuarımıza bekliyoruz. Samandağ okur-yazar oranı açısından Türkiye ortalamasının çok çok üstünde. Biz bununla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Kitap okuma alışkanlığını, bu kitapları çocuklarımıza, gençlerimize sevdirme adına bu tür etkinliklerin ciddi anlamda katkı sunduğunu düşünüyoruz. Biz dört yıl önce ilkini gerçekleştirdik. Çok büyük bir ilgi gördü. Samandağ’ın tanıtımına da ciddi anlamda bir katkı sunuyor. Kitap okumak dünyayı tanımaktır, insanları tanımaktır, insanın kendini tanımasıdır, kendini geliştirmesidir. Bu anlamda bu fuarı biz önemsiyoruz. Bu bölgede herhalde bizden başka kitap fuarı düzenleyen yok. Yeni yeni bizden sonra başladılar. Diğer ilçelerimizde de aynı şekilde bu etkinliklerin düzenlenmesini biz de istiyoruz. Gençlerimizin aydınlanmasını, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığının edinmesi konusunda bu etkinliklerin bu fuarın ciddi bir etkisi var. Buradan tekrar ediyorum anneleri, babaları ve öğretmenlerimizi lütfen çocuklarımızın elinden tutun getirin, gençlerimizi de bekliyoruz. Açılan bütün yayın kuruluşlarına, yazarlarımıza, şairlerimize öncelikle ilçemize hoş geldiniz diyorum, kendilerine başarılar diliyorum. Ve bu fuarın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum, sayın kaymakamımıza bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum ve mikrofonu kendisine veriyorum.” İfadelerine yer verdi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, konuşmasında “ İlk emri “Oku” olan dinin mensupları olarak inşallah okuduğumuz kitap sayısı ile ülkemizde basılan kitap sayısı ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girme hedefini bulmamız lazım. Bugün bir ülkenin kalkınmışlığı, medeniliği o ülkede okunan kitaplarla ölçülür. Maalesef bu bizde oldukça düşük. Bazen arkadaşlarımız tabletlerden, cep telefonlarından okuyor ama o kitabın baskı kokusu, o kağıt kokusu o hazzı vermiyor. Ben şahsım adına gazeteleri böyle çevirerek okumayı özledim. Bu kitap fuarı da inşallah ziyaretçilerimizle dolup taşacak ve o hazzı hep birlikte duyacağız. Kitap okuyan kişi güzel konuşur. Kitap okuyan kişi karşısındakinin anlattıklarını güzel anlar ve kendi derdini güzel anlatabilir. Samandağ kültür seviyesinin yüksek olduğu bir yer. Eminim ki kitap okuma seviyesi de yüksektir ve öğrencilerimiz içerisinde şair, yazar olmak isteyen bir sürü çocuklarımız vardır. İşte ne kadar çok okursak o kadar güzel yazarız, o kadar güzel anlatırız, dünyayı o kadar güzel tanırız. Bu kitap fuarının yapılışında, açılışında emeği geçen arkadaşlarımıza, belediye görevlilerimize, belediye başkanımıza bu değerli hazinelerle bizleri buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Samandağ’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. “ ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 3. Kitap günleri açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri yayınevlerinin stantlarını tek tek gezerek hem hoşgeldiniz dileklerinde bulundular, hem de stantlardaki kitapları incelediler.
Hz. Hızır Parkında gerçekleştirilen Samandağ 3. Kitap günleri 6 kasıma kadar devam edecek.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim