Samandağ Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Başkanlığında Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen Meclis Toplantısında 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.                  
Toplantıda; Bir önceki meclis toplantısı tutanak özetinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 
10.05.2022 tarih ve 40 sayılı meclis kararı ile komisyona havale edilen ilçemiz Meydan Mahallesinde bulunan Altınkoy Tatil Köyü Yapı Kooperatifinin bulunduğu alanda trafo binası yerinin tesis edilebilmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili imar komisyon raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Bu Maddenin oylaması sırasında Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı ve Yüksel Şahutoğlu çekimser oy kullandı. 
İlçemiz Turizm bölgesi 1.Alt bölge 1/5000 ölçekli ilave revizyon nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planına yapılan itirazların görüşülmesi için imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Hatay 2. İdare mahkemesinin 2022/119 esas sayılı dosyası ile ilgili verilen kararının yerine getirilmesi amacıyla; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmenlik Esasları çerçevesinde 1 adet 7. Dereceli Eğitmen kadrosunun ihdas edilmesi hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
“MAHKEME KARARINI BİZ UYGULARIZ, AMA KANUNUN BİZE VERMİŞ OLDUĞU YETKİYİ DE SONUNA KADAR KULLANIRIZ”
Bu madde görüşüldüğü sırada konuşan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, açıklama yaparak, bu maddenin daha önce sözleşmesini yenilemedikleri 5 çalışandan biri ile ilgili mahkemenin mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, bu yüzden bu maddeyi meclis gündemine taşıdıklarını ifade etti. Başkan Eryılmaz, konuşmasında  “Şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Belediye çalışanlarının tamamı bu halkın seçtiği belediye başkanına ve meclis üyelerine saygılı olmak zorunda.  Belediye Başkanına, onun yönetimine sosyal medyada yapılan hakaretleri paylaşanlar , bunlara destek verecek şekilde yorum yapanları bizim affetmek, göz ardı etmek gibi bir lüksümüz yok.  Belediye Başkanının ve yönetimini gerek belediye çalışanları nazarında, gerek kamuoyu nazarında ‘topal ördek’ noktasına getirecek her türlü davranışın karşısında olduğumuzu da bir kez daha ifade etmek istiyoruz.  Mahkeme tabi ki karar verir, kararı biz uygularız.  Ama kanunun bize vermiş olduğu yetkiyi de sonuna kadar kullanırız. Hiç kimse kusura bakmasın.  Dediğim gibi halkın iradesine herkes saygılı olacak. Özellikle belediyede çalışan personelin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine saygısızlık niteliğinde olabilecek herhangi bir tutum ve davranışı bizim affetme, göz ardı etme gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Bu konuda herkesin hassas, dikkatli olması lazım. Bu konuda bu hassasiyeti göstermeyen arkadaşlara da bütün yetkilerimizi kullanacağımızı da belirtmek istiyorum. Şimdi bu kararı uyguluyoruz ama daha sonraki süreçte kanunun bize verdiği yetkileri de kullanmaktan da asla geri durmayacağımızı da ifade etmek istiyorum.” dedi.
Son maddede Belediye Meclisinin Temmuz ayında yapacağı toplantının gün ve saati oy birliği ile 1 Temmuz Cuma Günü saat 15:00 olarak belirlendi.
Gündem Maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan belediye Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı, Milleyha’nın civarında kapalı spor salonu ile Zuhur ziyaretine kadar olan alanda Samandağ Belediyesi tarafından moloz dökümü yapıldığını ve Belediye Başkanı Eryılmaz’ın bilgisi olup olamadığını sordu.
 Kayıkçı'nın sözü üzerine Başkan Eryılmaz o bölgeye dair projeleri olduğunu ve kapalı spor salonu yanında bir gölet alanı olarak doğal gölü koruyan bir proje yaptıklarını fakat artan maliyetler yüzünden projeye çıkamadıklarını ifade etti.
Meclis üyesi Kayıkçı, sokak hayvanlarıyla ilgili yürüttükleri bir eğitim çalışması yapacaklarını da belirterek, Başkan Eryılmaz’ dan katkı talep etti.
Başkan Eryılmaz, sokak hayvanları ile ilgili yaklaşık iki aydır çalışma yaptıklarını belirterek “Onların doğal bir ortamda barınabilmeleri için yer arayışındayız. Ama bu tabi ki meskun alan dışında olmalı. Bizim mülkiyetimizdeki araziler olmak üzere hazine adına kayıtlı arazilerin de üzerinde ciddi bir çalışma yaptık. Bir iki yer bulduk. Ama uygun değildi. Orman Müdürlüğünden talep ettik içerisinde oluşacak yapılar dolayısıyla Orman Müdürlüğü çok sıcak bakmıyor. Onun dışında bir alan bulacağız mecbur.” dedi. Başkan Eryılmaz, bu sorunu en kısa sürede çözmek için çabaladıklarını da sözlerine ekledi.
MECLİS ÜYESİ ESMER: TEKEBAŞI’ NA ARITMA İSTEMİYORUZ
Belediye Meclis Üyesi Kemal Esmer, gündem dışı konuşmasında Tekebaşı Mahallesine HATSU tarafından yapılması planlanan Arıtma Tessisi için tepki gösterdi.
Esmer, konuşmasında “Hatsu’nun Tekebaşı Mahallemizde yapmak istediği arıtma tesisinin yeri spor tesisleri olarak biliyorduk ta ki arazi sahiplerine Hatsu'dan tebligat gidene kadar. Orayı boşaltın en kısa zamanda arıtma tesisi inşaatına başlanacağı bilgisini aldık. 
Biz Tekebaşı halkı olarak bu tesisi orada yaptırtmayacağımızı belirtmek istiyoruz. 
Evet kanalizasyon istiyoruz. Ama arıtma tesisini tarım alanının tam ortasında kesinlikle istemiyoruz, bu son model Avrupa standartlarına uygun olarak yapacağız sözünü de defnede Turunçlu’da Liman mahallesinde gördük. Siz önce yeni şebeke suyunu dağıtımını bitirin sonra kanalizasyon çalışmalarına başlarsınız. Bugüne kadar hangi çalışmayı başlattıysanız hepsi ya yarıda kaldı. Ya da sahte iş oldu Sözde köyümüze yeni su şebekesi döşeyip vatandaşlara temiz su getireceksiniz. 5 yıldır. Bitmek bilmeyen bir proje yaptınız. 185 i arayıp bir talep te bulunuyoruz acil olduğunu da belirtiyoruz evi tuvalet bastı diyoruz bir hafta sonra anca gelip yapıyorsunuz. Tekrar söylüyorum arıtma tesisi için alternatif bir yer aransın.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim