Samandağ Berberler ve Kuaförler Odası Yönetimi tarafından düzenlenen  “Yeni Nesil Cilt Onarım ve Bakım Teknolojileri” semineri Samandağ Belediyesi Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.               
Uzman Estetisyen Kübra Kehribar tarafından verilen seminere Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz ve oda üyesi kuaförler katıldı.
Kendisi ve aldığı eğitimler hakkında verdiği bilgi ile seminerine başlayan Uzm. Est. Kehribar, daha sonra “Gold Renavation Arc Spray Repair” adı verilen cihaz ve uygulama alanları hakkında bilgi verdi. Cihazın işleyişini uygulamalı olarak gösterdi. Kehribar, verdiği bilgide “Cilt üzerindeki etkin olan elektro onarım yöntemi temaslı ve temassız olarak ikiye ayrılır. Yüksek frekanslı bu yöntem, sürekli ve aralıklı modlarda, aktif elektrottan püsküren yüksek frekanslı akım kıvılcımlarının kuvveti ile temassız etki sağlamak üzere tasarlanmıştır. Yüksek frekanslı elektro onarım cihazı, sürekli ve darbeli modlarda çalışan elektrottan bir sprey şeklinde çıkan yüksek frekanslı akım kıvılcımları aracılığıyla temassız eylem sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kıvılcımlar, hava gazlarını iyonize eder ve aynı anda Nitrojen monoksit (NC) üretir. Nitrojen monoksit (NO), önemli antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Gold Renavation Arc Spray Repair Uygulama ve kullanım alanları;  Cilt gençleştirme ve toparlamada ( Lift etkisi), Kaz ayakları ve mimik çizgileri onarımında, Dudak üstü barkot çizgileri onarımında, Gıdı toparlamada, İnce ve derin kırışıklıkların onarımında, Düşük göz kapağı onarımı, Gözaltı torbaları ve morlukları onarımı, Dekolte ve boyun çizgileri onarımı (venüs halkalarının onarımı), Kaş kaldırma uygulamalar, Kulak yanı kırışıklık onarımı, Saç köklerini canlandırma, Dudak lips uygulamaları, El üstü gençleştirmede, Tavuk derisi onarımı, Rozasea onarımı (Vücudunuzun farklı bölgelerinde görülebilen oval kızarıklıklara sebep olan kronik iltihaplı bir cilt rahatsızlığıdır ve bu hastalık gül hastalığı olarak tanımlanır) Dermatit (egzama) onarımı ( Egzama ciltte kuru, pullu, yama tarzında lezyonlara ve yoğun kaşıntıya neden olan cilt sorunudur.), Cilt Problemleri; Sedef, akne, akne izi, skar doku onarımı, Çatlak, selülit, ameliyat izleri, yanık izlerinin ve iyileşmeyen yaraların onarımı gibi birçok alanda kullanılmaktadır.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim