Yılan hikayesine dönen Samandağ çevre yolu geçtiğimiz gün açılışı gerçekleşen ilçemize içme suyu verilmesi töreninde de gündeme geldi.
1970 yılında projesi hazırlanan, 1989 yılında imar planına dahil edilen Samandağ Çevre Yolu, Uzun yılların ardından 2015 bütçe görüşmeleri sırasında o dönem CHP Hatay Milletvekili olan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından bütçe görüşmelerinde gündeme getirilmişti. Eryılmaz, görüşmeler sırasında o günkü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ ye sözlü olarak “Aradan kırk yıl geçti ve hâlâ da bu çevre yoluyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Bunun sebebi acaba oradaki halkın siyasi tercihi olabilir mi? Herhangi bir çalışmanız olacak mı?" sorusunu yöneltmişti.
2017 yılında ihalesi yapılarak yapımına başlanan ve 2019 yılında bitirilmesi planlanan Samandağ Çevre yolu ile ilgili dönemin Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kurumlarla işbirliği yaparak çalışmalara destek vermişti. 
Fakat çevre yolu yine tamamlanmadan ortada kalmıştı.
12 Ağustos 2021 tarihinde TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Çevre Yolu’ nun 4 Ağustos 2021 tarihinde yeniden ihale edildiğini ve 1 yıl içerisinde çalışmaların tamamlanacağının müjdesini Samandağ’dan vermişti.
Hızla başlayan çalışmalar küçük bir bölümünün asfaltlanmasının ardından yine durdu.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Büyük Karaçay- Samandağ içme suyu açılışı töreninde Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, partilerinin Samandağ’ da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, Samandağ Çevre yoluyla ilgili açıklama yapmış ve yolun 4. kere ihale edildiğini söylemişti.
Yayman, yaptığı konuşmada “4.ihale İnşallah bu ihalemiz iptal edilmeyecek. Evet bu konuda hep söz verdik ama maalesef engeller çıktı. Adam konkordato ilan ederse, bunun Yayman ile Yeşildal ile ne ilgisi var.” demişti.
Bu 4. ihalenin son olmasını umuyoruz. Çevre yolu ihaleye girmekten bıkmasa da   Samandağ Halkı olarak biz bitmeyen  bu yoldan bıktık.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim