Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu(HAMOK), Atatürk Anıtı’na yapılan saldırının ardından basın açıklamasında bulundu. 
HAMOK Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli, Sembol Bir Heykel Olan Atatürk Anıtı’na Karşı Yapılan Bu Çirkin Saldırının, Cumhuriyet’in Temel Değerlerine Karşı Yapılmış olduğunu vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
“Samsun'un İlkadım ilçesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadele'yi başlatmak için kente ayak bastığı noktada bulunan Atatürk Anıtı’na dün gece yarısı saldırı gerçekleştirilmiştir.  Bu saldırı aslında Atatürk’ümüzün bizlere kazandırdığı bu ülkenin tüm değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması üzücü ve üzücü olduğu kadar da düşündürücüdür.   
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” , Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” , Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir.”, diye, bunları yaşam biçimi olarak pratikte uygulayan, emperyalist ülkelerin Anadolu’yu paylaşım savaşında onları bozguna uğratan, Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden yeni ve modern bir Cumhuriyet yaratan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e son zamanlarda yoğun bir saldırı yapılmakta olduğuna üzülerek tanıklık etmekteyiz.  Bu saldırıları, bilinç yoksunu “ Karanlık Odakların” davranışı ve söylemi olarak değerlendiriyor, bu cahillik ve karanlık dönem özlemcilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. 
 Unutulmamalıdır ki, bu ülkenin vatanını seven insanları 19 Mayıs 1919 ruhunu ve inancını aynı heyecan ve kararlılıkla taşımaya devam etmektedirler. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve özgürlüğü söz konusu olduğunda üzerlerine düşeni tekrar yapacaklardır. 
Hatay Meslek Odaları olarak bir kez daha söylemek isteriz ki,  gücünüz bu kadarına yetebilecek, saldırabileceğiniz ancak heykelleri olabilecek... 
Unutmayalım Ki  Ezelden Ebede kadar bu Anıt tüm şehirlerimizin Kalbinde Gurur abidesi olarak   bir rozet gibi hep parlayacaktır. 
Bu alçak eylemin sorumlusu olarak yakalanan faillerin yargı önünde acilen hesap vermelerini, azmettiricilerin ve işbirlikçilerinin de bir an önce ortaya çıkarılmasını HAMOK (Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu) olarak yetkililerden bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. 
HAMOK (Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu)
Hatay Barosu
Hatay Diş Hekimleri Odası
Hatay Eczacı Odası
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
Hatay Tabip Odası
Hatay Veteriner Hekimler Odası
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB İç Mimarlar Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Hatay İl Temsilciliği
TMMOB Şehir Plancıları Odası Hatay İl Temsilciliği”

Editör: TE Bilişim