İlçemizde yapımı öncesi ve sonrası büyük tartışmalara yol açan katlı otopark alanı ile ilgili HBB yetkilileri çalışmaların devam ettiğini paylaşmış.
Şehrin göbeğinde altı otopark üzeri yeşil alan olacak şekilde yapılacağı yönünde sözler verilmesine rağmen, yerden yarım metre yüksekte kalan otoparkın üst kısmını kurtarmaya çalışıyorlar anlaşılan. 
Paylaşımı yapılan otoparkın üstü ile ilgili projenin görsellerde yeşil alandan tamamen uzaklaşıldığı açıkça görülüyor.              
Proje fotoğraflarına bakınca aklıma geçmişte TRT ekranlarında yayınlanan Ressam Bob ‘un Resim Sevinci programında çizim yaparken kullandığı ifadeler geldi. Projeyi hazırlayanlar ve onay veren HBB yetkilikleri sanırım “şuraya saksıda üç- beş ağaç!!!biraz çim ve küçük bir çocuk oyun alanı, ileriye bir Atatürk heykeli koyalım!!!” demiş. Yeşil alandan tamamen uzak bu proje ile bende adeta Samandağ insanın aklıyla dalga geçiliyor izlenimi uyandırdı. Zaten  zeminden yüksek olması dolayısıyla garip duran bu alan şahtı şahbaz olacak gibi. Yapıldığı ilk günden bu güne büyük tartışmalara, eylemlere yol açan otopark alanı ile ilgili baştan beri kulakları tıkalıymış gibi davranan HBB yetkilileri, bildiklerini okumaya devam ediyorlar.Görünen o ki Samandağ halkının taleplerini duymamaya da devam edecekler. Neyse biz de seçim zamanı onlarla bu alanda  çocukluğumuzda hepimizin çok iyi oynadığı yerden yüksek oynarız. Aklımızla dalga geçenler elbet bir gün sobelenir.

Editör: TE Bilişim