İlçemizin yıllardır çözülmeyen kangrenleşmiş sorunlar yumağı Samandağ’da yaşayan herkesin malumu. 
Su cennetinde yaşayan Samandağ’da, bir türlü 24 saat musluklardan akmamasından tutun da, yollarından, kanalizasyona, istihdamdan, üretime yaşarken yaşadığımız sorunları bir kenara bıraksak ölsek mezar yerimize kadar her şey sorun.
Geçtiğimiz gün ilçemizde açılış için bulunan HBB Başkanı Savaş “ilçelerimizin eksiği var ama maalesef Samandağ'ın daha çok eksiği var.” diyerek de zaten itiraf etti.
Hal böyleyken seçim arifesinde bize söz verenler, Samandağ’ın makus tarihini değiştirmek      
 üzere vaatte bulunanlar, ilçeyi turizm merkezi haline getireceklerinin sözünü verirken;  seçimlerde el ele kol kola pozlar verenler şimdi ne mi yapıyor? Birbiriyle düşman ve kavgalı.
İşin kötü tarafı ilçeye hizmet getirecek olan Samandağ Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ nin başkanları aynı partiden. 
Bu arada bu kavga partinin üst yöneticileri ilçeyi ziyaret edeceği ve ya ettiği zaman ya da genel merkeze gidildiği zaman kavgalı değillermiş gib, her şey yolundaymış gibi; Samandağ’ın sorunlarını el birliğiyle çözüyoruz, dayanışarak çözüyoruz, bla, bla… cümleleri kuruluyor.
Ama gel gelelim bu durum hiç de öyle değil, aynı siyasi partinin yönetici ve ya üyeleri kendince(çıkarları, beklentileri de söz konusu tabi ki) o haklı, bu haklı diye takım tutar gibi taraf tutup kutuplaşırken, bunun ceremesini yine Samandağlılar çekiyor ve sizlerin küçük hesapları yüzünden hizmetsizlikten kırılıyor.
Ben de bir Samandağlı olarak rahatlıkla söylüyorum, Samandağ Halkı sizin küçük hesaplarınız uğruna yaptığınız kavganın tarafı olmak istemiyor. Bize lütuf gibi takdim ettiğiniz birkaç yol, park, taziye evinden (hayırseverlerin katkılarıyla yapılan) öte daha fazla hizmet bekliyor. Samandağ bunu beklerken de onun uhdesinde, Samandağ’a diğer ilçelerden daha fazla bütçeyle hizmet ediyoruz… laflarını da duymak da istemiyor.
Samandağ Halkı, 21. yüzyıl dünyasına uygun koşullarda bir Samandağ’ da yaşamak istiyor.
Bu kavga niye? Nereye kadar…
Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim