Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, SGK yapılandırmasıyla ilgili vatandaşları uyardı.
Muhtarlar Derneği Başkanı Cebburoğlu, Genel sağlık sigortası (GSS) prim borçları ile ilgili tebligatların muhtarlıklara ulaştığını ifade etti.
Cebburoğlu, vatandaşların bağlı bulundukları muhtarlardan tebligatlarını alabileceklerini belirterek “Genel sağlık sigortası prim borcu bulunanların borçları SGK tarafından otomatik olarak yapılandırıldı.
 Bu kişiler e - devlet üzerinden borçlarının ödeme günlerini takip edebilirler.
Daha önce hiç gelir testine girmeyen ve bu nedenle adına borç biriken kişiler, 30 Kasım 2021’e kadar gelir testine başvurur ve hane içi gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunu tespit ettirirlerse prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek. Dolayısıyla bu kişiler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanır hale gelecekler. Bu nedenle itiraz etmek için 30 Kasım 2021 tarihinin kaçırılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için kendi muhtarlarına başvurmaları gerekmektedir.” dedi.

Editör: TE Bilişim