CHP Samandağ İlçe Başkan Turgay Abacı, son günlerde sosyal medyada ve basında aleyhinde yapılan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP İlçe Başkanı Abacı, açıklamasında “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6 2. maddesine göre, 'Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır.’ Anayasa'nın 38 4. maddesi de 'Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılmaz.' diyerek aynı ilkeyi benimsemiştir. Hukuk devletinin bir gereği olan bu ilke nedeniyle, bir kimsenin suçluluğunun kesinleşmiş yargı kararıyla ispat edilmiş olmasına kadar o kişinin suçsuz olduğu esastır.
Masumiyet Karinesi, hakkında hüküm kesinleşinceye kadar, şüpheli sanığın suçlu muamelesi görmemesini ve lekelenmemesini ifade eder. Hüküm kesinleşinceye kadar birey, kamuoyuna suçlu olarak tanıtılmamalıdır. Bir kimsenin suçu işlediğinin ifade edilmesiyle, bir suçtan dolayı hakkında soruşturma yapıldığının söylenmesi birbirinden farklıdır ve o kişinin suçlu olduğunun kesin yargılarla ifade edilmesi, masumiyet karinesini ihlal eder. Bu durum ceza yasalarımıza göre de suçtur.
Değerli Dostlar; son iki gündür gerek sosyal medyada gerekse de bir kısım medya organlarında benim aleyhime bazı haberler ve paylaşımlar yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Bu haber ve paylaşımların amacının siyasi olarak beni yıpratmak ve itibarsızlaştırmak olduğu açıktır. Masumiyet karinesinin anlam ve amacını en iyi bilmesi gereken pozisyonda olan bazı sözde hukukçular ve gözünü ihtiras ve kan bürümüş siyasiler iğrenç emelleri uğruna hukuku katletmekten geri durmamaktadırlar.
Net olarak ifade etmek isterim ki; benim hakkımda verilen herhangi bir mahkeme kararı yoktur. Her insan hakkında hayatın çeşitli dönemlerinde bazı soruşturmalar yapılabilir. Hatta davalar da açılabilir. Önemli olan o insanın hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmasıdır. Benim hakkımda bırakın kesinleşmiş bir mahkeme kararını henüz bir mahkeme hükmü bulunmamasına rağmen sosyal medyada ve bir kısım medya organlarında birden bire bu siyasi linçin başlamış olması düşündürücüdür. Belirli bir çevre tarafından açıkça ve kasıtlı bir şekilde bana karşı bir suçlu muamelesi yapılmakta ve siyasi kariyerim ile mesleki itibarıma leke sürülmeye çalışılmaktadır. Bu seviyesiz ve yakışıksız linç kampanyası yapılırken gerek benim gerekse de ailemin manevi olarak olumsuz bir şekilde etkilenebileceğimiz dahi düşünülmeden gözünü kan ve ihtiras bürümüş bu cellatlar emellerine ulaşmak amacıyla acımasızca saldırmaktadır. Açıkça suç işlemekten geri durmamaktadırlar.
Gözünü kan ve ihtiras bürümüş bu cellatlar arasında hiçbir itibarı olmamasına rağmen bulunduğu yerden ahkam kesen, menfaatleri neyi gerektiriyorsa o yönde yazılar yazmaktan hicap duymayan kişilik yoksunları , maalesef ki parti tüzüğümüze sürekli olarak aykırı davranmaktan imtina etmeyen, çamur at izi kalsın mantığı ile hareket eden seviyesizler, toplum içerisinde ahlaksızlığı ile nam salan, ırz düşmanlığı yapan ancak kendisini ahlak abidesi göstermekten utanç duymayan arsızlar ve burnu Kaf dağının üstünde olan, kibrinden önünü göremeyen ve aklınca bu hareketleri yaptırarak kendisine siyasi rant sağlayacağını düşünenler var. Hz. Ali ; 'Her kimden bir kötülük görüyorsan mutlaka ona bir iyilik yapmışsındır ' buyurmuştur.  Her şeye rağmen iyiliğin tarafında olacağız. Ne pahasına olursa olsun seviyenize düşmeyeceğiz. Kendimiz ile barışık olmaktan, arkadaşlıktan, dostluktan ve VEFA'dan asla vazgeçmeyeceğiz. VEFA'nın sadece İstanbul'da bir semt adı olmadığını dosta düşmana göstereceğiz. Yarın sabah itibariyle bu haksız ve aşağılıkça linçi yapanlar ve buna ortak olanlar hakkında yasal bütün şikayet ve dava haklarımı kullanacağım. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım.” ifadelerine yer verdi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim