Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, seçim takvimi çerçevesinde harekete geçti. Parti merkezinden CHP il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede, 2023 milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlere duyuru yapıldı.
CHP Genel Merkezinden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olmayı düşünenlerin görevlerinden istifası istendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla yayımlanan genelgede                  
il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden istifa etmeleri istendi. Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin ise 5 Aralık ile 26 Aralık arasında görevlerinden istifa etmeleri gerektiği duyuruldu.
Aday olmak isteyen, il, ilçe ve belde yöneticilerini kapsayan genelgede, belediye başkanlarının kapsam dışı tutulması, “Belediye başkanlarına adaylık yolu kapandı mı?” tartışmasını da beraberinde getirdi.
Belediye başkanlarının milletvekili adayı olmalarına karşı “kesin bir yasak yok”. Ancak, aday olmak için istifa etmek isteyen belediye başkanları; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, belediye meclisi üyeleri ise Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un onayını almak zorunda kalacak.
Belediye başkan ve meclis üyeleri için istifa süreci, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre işletilecek.
Partinin hafta başında yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alınan karar uyarınca, 2023'te yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, 5-26 Aralık tarihleri arasında mevcut görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.
İstifa edenlerin yerine ise parti örgütünün ve örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılamayacak.
Seçim takviminin açıklanmasından sonra da süreç yeniden değerlendirilecek.
Bu genelgenin ardından Milletvekilliğine aday adayı olacakların ilçemizden kimler olacağı kamuoyu tarafından merak konusu olmaya başladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim