İlçemiz Yeni Mahalle’ de Belediye Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı öncülüğünde, öğrenciler ve mahalle sakinlerinin katılımıyla başta yaya güvenliği olmak üzere trafik kurallarına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz ve çok sayıda mahallelinin katılımıyla Sait Karaali Caddesi üzerinde, Meclis Üyesi Kayıkçı tarafından kurulan Gönüllü Kütüphane’ne önünde gerçekleştirildi.
Etkinlikte, öğrenciler taşıdıkları kartonlarla bir yandan trafik kurallarına dikkat çekti, bir yandan da denetim yaparak emniyet kemeri, kask takılması ve hız yapılmaması için uyarılarda bulundu. 
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, çocuklarla böyle bir etkinlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Trafik Kurallarına uyulması konusunda çocuklarımızın hassasiyet göstererek, duyarlı davranması bizleri çok mutlu etti. Şehir içinde yayaların ve özellikle okula giden öğrencilerimizin araç sürücüleri tarafından trafikte göz ardı edilmemesi, hız sınırını aşmadan, dikkatli araç kullanması çok önemli. Hem yayaların, hem de araç sürücülerinin trafik kurallarına uymasıyla güvenli bir trafik akışı sağlana bilir. Bunun için de eğitim büyük önem arz ediyor. Bu anlamda bugün yapılan bu etkinliğin önemli bir katkı olduğunu düşünüyor, başta Sinem Hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler de bu konuyla alakalı her zaman olduğu gibi gereken hassasiyeti göstermeye ve gerekeni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ederek “Sokaklarımızın asfalt veya parke taşı kaplaması yapıldıktan sonra araç kullanan vatandaşlarımızın hızlı gitmemesi için trafik kurallarına uyarak araç kullanması gerektiği, konusunda uyarmak, toplumda duyarlılık yaratmak için meclis üyesi eğitimci Sayın Sinem Kayıkçı' nın önerisi, Sayın Kaymakamız Ve Emniyet Müdürümüzle birlikte Yenimahalle Sait Karaali Caddesinde etkinlik gerçekleştirdik. Saygıdeğer Samandağ halkı gideceğimiz yere 5 dakika erken varacağız diye hem kendimizin hem de başka vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmadan trafik kurallarına uyarak araç kullanalım. Kaymakamımıza, Emniyet Müdürümüze ve Sinem Hanıma halk adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinliğin ardından açıklama yapan Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı “Trafik ihlallerine, hıza, insan yaşamının hiçe sayılmasına tepki olarak, Yeni Mahalle Kütüphanemizin önünde çocuklarla farkındalık etkinliği gerçekleştirdik.
Trafikte, Kaymakamımız Murat Kütük, Emniyet Müdürümüz Asuman Karacık ve Görevli Trafik polisleri, kontroller ve uyarılar yaparak, mahallemizdeki güvenlik talebimizi dinlediler, farkındalık yaratmamıza destek oldular. Trafik ihlalleri, ihmaller, kusurlar çok önemli. Önce kendimizden başlayarak, yaşamın kutsallığına inanmalıyız...
Mahalle sakinlerimiz, trafik ihlalleriyle, ihmalleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler. Çocuklar, sürücülere ceza yağdırdı, Kurallara uyanlara şeker ikram edilerek, yaşama değer verenler alkışlandı.
Eğitim Kutsaldır, sorunları dayanışmaya ve çözüme inanarak sahiplenmeliyiz.
Çocukların, pankartlar, balonlar, alkışlarla eşlik ettiği trafik eylemimiz, tüm sürücülere yapılan çağrıyla sonlandı.
Trafik kazalarında canlar gitsin istemiyoruz,
Trafik kusurları yok edilmeli, çocukların sokaklardaki özgürlüğü korunmalı, hız, ağır araçların tehdidi, genç, yaşlı, çocuk herkesin hayatını riske atıyor.
Eğitim her alanda değerlidir, kendi haklarının bilincinde bireyler olmalı, yaşamı birlikte sahiplenmeliyiz. Katılan herkese ve mahalle muhtarımız Behçet Deniz 'e teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim