Çöğürlü Mahallesinde vatandaşlar taşocağına ait ağır tonajlı araçların mahalle içerisinden geçmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirmek için yolu trafiğe kapatarak söz konusu araçların geçişine izin vermediler.
Mahalle sakinleri           özel mülkiyete ait taş ocağının ağır tonajlı araçlarının mahalle içerisinden geçtikleri yolun bu araçlara uygun olmadığını belirtti. Ayrıca araçların geçerken çok süratli geçtiğini özellikle o güzergah üzerinde evleri bulunan vatandaşların çocuklarının can güvenliğinin olmadığını, çocukların korkudan sokağa çıkamadığını ifade ettiler. Aşırı toza maruz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar sorunun çözümü için yetkililerden gerekeni yapmalarını talep ettiler. Vatandaşların eylem yaptığı yere ilk olarak jandarma geldi ve eylemi sonlandırmaları konusunda uyarılar yaptı. Jandarmadan sonra eylem yerine gelen Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran vatandaşlarla bir araya gelerek sorunun çözümü ile ilgili toplantı yaptı. 
Toplantıdan sonra görüştüğümüz Samandağ Belediye Başkanı Aydın Duran, gazetemize yaptığı açıklamada taş ocağının belediyeye ait olmadığını, özel mülkiyete ait olduğunu belirterek “ Kamu hizmet veriyor olmamızdan dolayı vatandaşın böyle bir sıkıntısı olduğunu ilettiler bu talep üzerine oraya intikal ettik. Çöğürlü Mahallesinde bulunan özel mülkiyete ait taş ocağının ağır tonajlı araçlarının mahalle içerisinden geçişi ile ilgili bir sıkıntı vardı. Biz oraya intikal etmeden jandarma oraya ulaşmıştı. Daha sonra biz ulaştık. Vatandaşların yaşadığı sıkıntı dolayısıyla Çöğürlü Çok Amaçlı Salonda taş ocağı sahibinin, meclis üyemizin de katılımıyla bir toplantı yaparak taleplerini dinledik. Yolun temizlenmesi ve toz çıkmaması için günde 2-3 defa sulanması talebinde bulunuldu. Araçların çalışma saatlerinin belirlenerek akşam saat 7 den sonra çalışılmaması, giden gelen araçların hız yapmaması ve maximum 30 kilometre hızla gitmesi yönünde taş ocağı sahibinin uyarılarını yapılması konusunda tavsiye karar aldık. Ayrıca çocukların okula rahatça gidip gelmesi için kaldırım talebi oldu. Biz belediye olarak yolun temizlenmesi ve kaldırım yapılması için gereken planlama ve görüşmeleri hızlıca yaparak, hazırlığımızı yaptık. Belirttiğim çalışmaları adım adım bu sorunun çözümü için yapacağız.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim