Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan TOKİ Sosyal Konut  Projesinde  İlimiz Hatay’da Samandağ, Defne, Arsuz ve Kumlu ilçelerinin dahil edilmemesi, vatandaşlar arasında tepkiyle karşılanmış, kasten ayırımcılık yapıldığı dillendirilmişti.
Bu tür paylaşımların ardından Ak Parti Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman açıklama yaparak, Cumhur İttifakı olarak bu dört ilçeye karşı her hangi bir ön yargı veya kasıtlı yaklaşım söz konusu olmadığını dile getirdi.
Vekil Yayman Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü TOKİ tarafından sözü geçen 4 ilçe için  çalışmaların başlatılacağına dair söz aldığını da vurguladı.
Vekil Yayman açıklamasında "Cumhur İttifakı olarak bu dört güzide ilçemize karşı her hangi bir ön yargı veya kasıtlı yaklaşım söz konusu bile değildir.
Samandağ, Arsuz, Defne ve Kumlu ilçelerimizde büyük yatırımlara imza attık. Ayrım veya ön yargılı yaklaşım asla söz konusu olamaz.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüşerek, TOKİ tarafından yapılacak olan Toplu Konutların Arsuz, Defne, Samandağ ve Kumlu ilçelerimizi de kapsaması için gerekli çalışmaların başlatılacağına dair söz almış bulunmaktayız.
Dört ilçemizin çok değerli insanlarının kalbi rahat olsun. Cumhur ittifakı olarak konu ile ilgili bizzat ilgilenerek takipçisi olduğumu bütün hemşerilerimizin bilmesini isterim.
İnanıyorum ki çok kısa zaman zarfında dört ilçemize Toplu Konutlar için müjdeyi vereceğiz."
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 
 

Editör: TE Bilişim