Samandağ Alil ve Acizleri Koruma Derneği ile İskenderun Samandağlılar Derneği’nin dayanışması sonucu engelli bireylere akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri hediye edildi.
Pazartesi günü Deniz sitesinde Kardelen İkizler Restaurant’ta gerçekleştirilen organizasyonla teslim edilen sandalyeler engelli bireyleri sevindirdi.
Samandağ Alil ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Vedia Can, İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Süleyman Miçooğulları, Dernek sekreteri Cihat Altın, Alil ve Acizleri Koruma derneği üyelerinin katılımıyla sandalyeler teslim edildi.
İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Süleyman Miçooğulları, gerçekleşen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, dernek olarak İskenderun’ da yaşayan Samandağlılar olarak İskenderun ve Samandağ’daki hemşehrilerine destek olabilmek için sosyal yardımlarda bulunduklarını ifade etti.
Miçooğulları “Mersinli Hayırsever Nimet Çalış hanımefendi ihtiyaç sahibi engelli bireylere destek olabilmek için bizimle iletişime geçti. Biz de Samandağ Alil ve Acizleri Koruma Derneği ile temasa geçerek tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan üç vatandaşımıza Nimet Çalış Hanımefendinin finansmanıyla akülü araç teslim ettik. Ayrıca 3 manuel sandalyeye ihtiyacı olan engelli vatandaşımıza bizde derneğimizin kıt kaynaklarından ihtiyaç duyulan manuel sandalyeyi temin ettik. Bugün burada engelli arkadaşlarımıza sandalyelerini teslim ettik. Amacımız hem destek sağlamak, hem de farkındalık yaratmak. Ekonomik olarak derneğimize aynı zamanda Derneğimizin sekreteri Cihat Altın Bey’in eşi olan Türkan Hanım ve Eşim Hatice Hanım başta olmak üzere en büyük katkıyı kadın kollarımız sağlıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, engelli dostlarımız sandalyelerini güle güle kullansınlar.” dedi.
Alil ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Vedia Can,  30 senedir elinden geldiğince engelli bireylerin kendi kendine yetebilmeleri ve yaşamlarını bağımsız sürdürebilmeleri için mücadele verdiklerini belirterek “ Önce kendi olanaklarımızla bu çalışmaları yürüttük. Derneğimize çok sayıda müracaat oldu. Bu kez de kaymakamlıkla iş birliği yaparak çalışmalarımıza devam ettik. Müracaat eden tüm engellilerimize el uzatmaya çalıştık. Onlara engelli aracı sağladık. Eksiğimi vardı. Her zaman yanımızda olan kardeş derneğimiz İskenderun Samandağlılar Derneği ve Nimet Çalış Hanımefendinin katkısıyla bu ihtiyacı gideriyoruz. Her zaman söylüyorum bir kişinin hayatına dokunun, özellikle mağdur insanların hayatına dokunun ki hayatı değişsin. Bu son sistem pratik engelli araçları sayesinde kimseye muhtaç olmadan hareket edebilecekler. Bağımsız bir hayatları olacak. Bu işe sebep olan başta Nimet Çalış Hanımefendiye, hem üyelerimiz, hem de kendi adıma teşekkür ediyorum. İnşallah tanışma fırsatı da buluruz. Buraya kadar gelerek araçları takdim eden, Kardeş Derneğimiz Samandağlılar Derneği Başkanı Süleyman Miçooğulları ve eşi Hatice Hanımefendi, Dernek Sekreteri ve eski başkanı Cihat Altın ve Eşi Türkan Hanım başta olmak üzere, tüm dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bizleri ağırlama nezaketi gösteren Kardelen İkizler Restaurant sahibi Hüseyin Rahbay Beyefendiye derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Tüm halkımızın 2023 yılını şimdiden kutlar, sağlık, huzur ve başarı dolu yarınlar getirmesini temenni eder, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim