Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Samandağ İlçe Örgütünün 1. Olağan Kongresi geçtiğimiz Cuma günü Yeni Çarşı BSM’ de gerçekleştirildi.  Kongre sonunda gerçekleştirilen seçimde başkanlığa Av. Faruk Kala seçildi.   
Kongreye; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, DEVA Partisi İlçe Başkanları, oda başkanları, muhtarlar ve parti üyeleri katıldı.
Tek liste olarak girilen seçimde Av. Faruk Kala başkanlığında yönetim kurulu asil üyeliğe; Ata Cilli, Ahmet Kör, Mustafa Çolak, Tarık Toplu, Feryal Barutçu, Anıl Pınar, Yunus Altay, Özgür Bahap, Levent Akdeniz, Emine Kallıoğulları, Yeliz Yılmaz, Bilgen Fırıncıoğulları, Salih Gemli ve Cemil Eser seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Faaliyet, Denetleme ve Disiplin Kurulu raporları okunarak ibraz edildi. Ardından DEVA Partisi İlçe Başkanı Faruk Kala konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Kala, konuşmasında “Bugün sizi farklı dinlerin, dillerin, mezheplerin bir arada yaşadığı Samandağ’da ağırlamaktan gurur duyuyorum. Biz bu memlekette kardeşçe yaşıyoruz. Ben kongreye farklı siyasetlerde mücadele eden ilçe başkanlarımızı da kongreye davet ettim. Çünkü biz burada Samandağ için yarışıyoruz. Biz zulmün, talanın olmadığı bir dünyada yaşamak için, çiftçiler için, üretim için DEVA Partisi diyoruz. İnsan hakları ve adalet için DEVA Partisi. Eşit ve onurlu bir paylaşım için DEVA Partisi. Bizim siyaset yapmamızın amacı geleceğe olan borcumuzdur. Torunlarımıza güzel bir gelecek bırakmak hepimizin borcudur. Ortak aklı yeniden tesis edeceğiz ve ülkemizin ekonomisini, siyasetini, sanatını üst düzeye çıkaracağız. Bu vesileyle kongremize hepiniz hoş geldiniz diyor, kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
DEVA Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun konuşmasında “Bugün sizlerle Samandağ’da bir arada olmaktan dolayı mutluyum. 9 Mart 2020’de Ali Babacan’ın ülkemizin haysiyetli insanlarıyla yola çıktığı bir siyasi partinin neferi olmaktan dolayı gururluyum. Adaletin sağlanması, işsizliğin azaltılması ve ekonominin düzelmesi için DEVA Partisi’ndeyiz. Ali Babacan cesurlar hareketini kurdu. Bu sorumlulukla yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Tüm siyasi partili kardeşlerimi de selamlıyorum. Siyasetin bugüne kadar yaşanan kavgacı üsluptan kurtularak başka bir siyaset üslubunun da olduğunu göstereceğiz. Samandağ’da bir uluslararası liman ve bu limanın demiryolu ile iç illere bağlanması projemiz DEVA Partisi iktidarında gerçek olacak. Kongremizin hayırlı olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin yaptığı konuşmasında “Hepiniz kongremize hoş geldiniz. 100’ün üzerinde siyasi parti var. Ali Babacan ve arkadaşları bu partiler dururken neden yeni bir siyasi parti kurdu diye düşünülebilir. Siyaset bu ülkeye hizmet etmek için bir araçtır. Siyaset bir yarıştır, ama bu yarış insanları birbirine kırdırmamalıdır. Bu yüzden DEVA siyasette yeni bir üslup getireceğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile ülkemizin büyüme hızı %3’e düştü. 2018’e kadar bu hız %6 idi. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı özgürlükçü, katılımcı bir yönetim anlayışıdır. İnsanları ötekileştirmeden bu ülkede yönetim mümkündür. Bu iklimi inşa etmek için yola çıktık. DEVA iktidarında her ilçeye hizmetin gitmesi için gayret göstereceğiz. Bu vesileyle kongremizin ilçemize, ilimize, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.   Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim