Eğitim-İş Samandağ Temsilciliğinin ev sahipliğinde Eğitim İş Hatay 1 No’ lu Şube İlçe Temsilciler toplantısı gerçekleştirildi. 
Eğitim İş Hatay 1 No’ lu Şube Başkanı Mustafa Günal; İlçe Temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıyla ilgili “Yönetim kurulu olarak gündeme dair bilgilendirmeler yapıldığı toplantımızda; sendikal süreç, pandemide okullarımızın durumu, kamu emekçilerini açlık ve sefalete sürükleyen TİS süreci ve tüm toplumumuzu yakından ilgilendiren ekonomik krizi masaya yatırdık. Verimli geçen toplantımıza katılım sağlayan tüm yöneticilerimize, ev sahipliği yapan Samandağ temsilciliğimize teşekkür ederiz.” dedi.
Toplantının ardından ilçe temsilcileri ve Samandağ’ da ki üyelerin katılımıyla dayanışma yemeği düzenlendi. Şube Başkanı Mustafa Günal yemeğe katılan herkese teşekkür etti. 
Şube Başkanı Günal, yemekte yaptığı konuşmasında pandemi koşullarında okulların durumu ile ilgili değerlendirme yaparak "Eğitim İş olarak pandeminin ilk başladığı günden, bu güne kadar okullarımızın gerekli şartların sağlanarak yüz yüze eğitime açılması gerektiğini savunduk. Geldiğimiz noktada okulların yüz yüze açıldığını, fakat yaptığımız okul gezilerinde ve okullarımızda kısa sürede görünen pozitif vakalar nedeniyle karantinaya alınan sınıflar bize pandemiye uygun hiç bir önlemin alınmadığını göstermiştir." dedi.
Şube Başkanı Günal, konuşmasında; ders saatlerinin uzun olduğunu, yardımcı personel konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle öğrencilerin temiz ve hijyenik bir sınıf ortamında bulunamadığını ve bunun sebebi olarak da kamusal eğitime mevcut iktidarın gerekli önemi vermediğini, okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an önce okullarda gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.
Yönetim Kurulu üyeleri dayanışma yemeğine katılan üyelere teşekkür etti.
 

Editör: TE Bilişim