Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetim Kurulu banka promosyon sözleşmeleriyle ilgili gerçekleştirecekleri eylem takvimini basın ve kamuoyuyla paylaştı.
Eğitim Sen Samandağ Şube Yöneticileri, üyelerinden gelen yoğun ve haklı talepleri değerlendirerek, bir eylem takvimi oluşturduklarını belirterek,  üyeleriyle dilekçe örneklerini önümüzdeki günlerde ayrıca paylaşacaklarını ifade ettiler.
Yönetim Kurulu açıklamasında “Eğitim Emekçilerinden ve haklı olarak promosyon konusunda sendikamıza gelen yoğun talep üzerine eylem takvimimizdir.
1.Promosyon sözleşmeleri yüzde seksenleri bulan enflasyon karşısında hükmünü yitirmiştir.
2. Bu süreçte yüzde yedi yüzleri bulan ve bunu açıklamakta sakınca görmeyen bankalar, var olan enflasyon neticesinde kadük kalan promosyon sözleşmeleri ile kat kat haksız kazanç sağlamıştır.  Emeklilere yönelik başvurusuz güncelleme çabaları bu durumun itirafı niteliğindedir.
3. Bunun hukuk dilindeki karşılığı haksız zenginleşmedir ve kabulümüz değildir.
4. Kurumlar, bu bankalarla yapılan sözleşmeleri tek taraflı olarak derhal feshetmelidir.
5. Buna direnen, tazminat talep edecek olan bankalar aleyhinde de ivedilikle ve haksız kazanç, haksız zenginleşme sebebi ile karşı davalar açmalıdır.
     Samandağ Eğitim Sen olarak bizlerin,  bu süreci hızlandırma adına ve haklı olarak aşağıdaki eylem takvimini açıklaması bir zorunluluk olmuştur. Eğitim Emekçilerine, ilgililere ve Halkımıza saygılarımızla. “ ifadelerine yer verdiler.
Eğitim Sen Yönetimi, açıklamanın devamında; düzenlenecek eylemlerin 14 Ekim’ de başlayacağını belirterek, yapılacak eylemleri şu şekilde sıraladı:
*14 Ekim ilgili bankaya tek tek dilekçe verilmesi
* 24 Ekim İlçe Milli Eğitime tek tek dilekçe verilmesi
*31 Ekim İlce Milli Eğitim önü basın açıklaması
*14 Kasım ilgili banka önü protesto ve basın açıklaması ve gerektiğinde her Pazartesi tekrarlanacak şekilde
* Ayrıca gerekmesi durumunda, haksız kazanç ve sebepsiz zenginleşme üzerinden, üyelerimiz adına kurumsal alacak davası açılması da gündeme gelecektir.”
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim