EHDAV Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Temam, anne-babalara ve öğrenci velilerine seslenerek “Çocuklarınıza Seçmeli Arapça dersini tercih etmesi için ısrar ediniz” çağrısında bulundu.
EHDAV Başkan Yardımcısı Şeyh İbrahim Temam  “Sayın Anneler- babalar ve öğrenci velileri, Seçmeli ders dilekçesi veya listesinden işaretlemeniz gereken üç ders arasında “Seçmeli Arapça” dersinin olmasında ısrar ediniz. Çocuklarımızın Anadilimiz Arapçayı kendi okullarında Modern koşullarda, laik müfredatla ve bilimsel yöntemlerle okuma yazmayı öğrenme haklarından mahrum bırakmaya hakkımız yok. Anadilimiz Arapça çocuklarımıza aktarmakla mükellef olduğumuz bir emanettir. 
Unutmayalım “Her Lisan Bir İnsan” şeklinde atasözümüz var. Kültürümüzün biriktiği havuz Anadilimiz Arapça lehçemizdir. 
Anadilimiz Arapça dâhil daha çok dil bilen öğrencilerin; duygu ve zekâ IQ seviyeleri, okul, sınav, üniversite, hayat başarıları daha sağlam oluyor. Çocukların Arapça anadilimiz ve Türkçe resmi dilimiz dâhil olmak üzere çok dilli büyümesinin, zihin gelişimlerine, zihinsel zekâlarına, duygusal zekâlarına, derslerine, Üniversite hayatlarına, iş başarılarına olumlu etkileri var.
Bir insan dünyaya geldiği zaman hafızası boş gelir. İktisap ettiği şeylerle doldurur. Yapılan araştırmalar sonucu 4 yaşındaki bir çocuk 3 veya 4 dil öğrenme kapasitesine sahiptir. Peygamber efendimiz (s.a.v.a)hadisi şerifinde: “ilim küçüklükte taşta kazılan nakış gibidir, ömür boyu kalır, büyüklükte öğrenilen ilim ise ağaçta ovulan resim gibidir” diye buyurmuştur. Büyük iken öğrendiğimiz şey dış etkenlerle kaybolur silinir gider. Biz o zaman çocuklarımıza küçük yaşta Arapçayı öğretmeliyiz ki kalıcı olsun ve unutulmaz. 
Gelişmiş Ülkelerin çocukları Anadilleri dâhil çok dil ile büyürken, Türkiyeli anadillerimizi-lehçelerimizi kendi kendimize yok etmek akıllı işi değil. Gelişmiş ülkelerde okulda kendi anadilinden başka iki yabancı dil dersi veriliyor. Bizde ise kendi dilini bildiği halde, bırakıp çocuğuna öğretmiyor. Sonra elini ısırıyor, keşke öğretseydim diyor. Okulların 5-6-7-8 ve 9-10-11-12. Sınıflarında Seçmeli yabancı dil dersi olarak seçmeli Arapça dersi hakkımız var.  Fakat konu hakkındaki bilgisizliğimiz veya okulda çocuğuma takarlarsa korkusundan, neme lazım, bana neycilik vb dolayı anne- babalar Arapça dersine yeterlice sahip çıkamıyoruz. Bazı Müdürler ve öğretmenler Öğrenci velilerini ve öğrencileri başka derslere yönlendiriyorlar.    4. Sınıfta okuyan bir kızım var. 
Geçen yıl Seçmeli yabancı dil dersi formu gönderdiler. İçinde bulunan dersler arasında İngilizceyi seçin demişler çocuğa. Çünkü İngilizce öğretmeni varmış,  başka dersin öğretmeni yok demişler. Biz Arapçayı işaretledik ve okula gönderdik. Öğretmen haber gönderdi. Öğretmen yok diye, başka ders seçmelisiniz vb. Peki, niye o zaman tercih edin diyorsunuz? Bizim tercihimiz Arapça, Arapçayı istiyoruz. 
Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen göndermek zorundadır. Talebe göre öğretmenleri ayarlıyorlar.  Sayın öğretmenim, müdürüm,   sen öğretmen bul. Sen uğraşmak istemiyorsan, biz sana yardım edelim. Arapça dersini verebilecek kişi bulalım.  Bu konu kişisel bir konu değil, bütün okullarda yaşanan bir sorundur. Biz kişilerle uğraşmayız. 
Kişilerle sorunumuz yok. Tek tek müdür ve öğretmenlerle derdimiz yok.   Biz sorunu dile getiriyoruz. Yetkililer çözüm bulmak zorundadır. Öğretmen ve müdürlerimiz Arapça dersini engellemesin.  Öğrenci velileri, okul idaresi, milli eğitim müdürlüğü ve bakanlık görevini yapsın. Eğitim ve öğretimde çocuklarımız için elde edilen bir hakkı kullanmak istiyoruz. Çocuklarımız  kendi okullarında Arapça dersi alma Arapça okuma yazma  öğrenme hakları var. Bu yasal hakkı kullanmak bazı okul müdür ve öğretmenlerin keyfiyetine bırakılamaz.” İfadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim