Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, 3 kamu bankası ile SGK arasında kredi iş birliği protokolü imzalandığını müjdeleyerek, birikmiş borcunu ödeyerek emekliliğe hak kazanacakların faydalanacağını bildirdi.  
Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu’nun emeklilik kredisi hakkında yaptığı yazılı açıklamada;
‘’Covid-19 nedeni ile olumsuz etkilenen ve Sosyal Güvenlik Kurumuna birikmiş borcunu ödeyerek emekliliğe hak kazanacak olan Esnaf ve Sanatkarlarımız için Konfederasyonumuzun başvuruları üzerine 3 kamu bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında kredi iş birliği protokolü imzalanmıştır.
Buna göre Esnaf ve Sanatkarlarımızın yapılandırdıkları prim borçlanması veya ihya edilecek sürelere ilişkin borçlarını Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank’tan kullanacakları emeklilik kredisi ile peşin ödemeleri halinde emekli olmalarının önü açılacaktır. 
Kapsama giren Esnaf ve Sanatkarlarımız yapılandırılan borcun peşin ödenmesi içim son olan 1 Kasım 2021 tarihine kadar aylık yüzde 1,55 faiz oranı ile kredi kullanmaları halinde emeklilik haklarını kazanabilecek. Aylık kredi ödemeleri ise bağlanan emekli aylığından kesilecektir.’’ İfadelerinde bulundu.
 

Editör: TE Bilişim