Samandağ Belediyesi öncülüğünde kurulan SS Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi tarafından Vakıflı Mahallesinde yapımı devam eden Türkiye’nin ilk Gastronomi Köyü plaketle ödüllendirildi.
Ankara’da gerçekleşen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) “15. Yıl Değerlendirme Toplantısı ve Yatırımcı Buluşması” programında düzenlenen törende Kooperatif Yönetimi adına Başkanı Yeliz Beyaz ödülü Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ den aldı.
Kooperatif yönetimi, ödülü “Gururluyuz” paylaşımıyla duyurdu. Yapılan paylaşımda “Türkiye genelinde TKDK tarafından desteklenen 25 bin proje arasından Hatay Gastronomi Köyü Konaklama ve Yeme İçme Tesisi projemiz ÖRNEK PROJE seçilerek Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından plaketle ödüllendirilirmiştir.
Bu başarı hepimizin... Samandağ'ın tanıtımına ve kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projede emeği geçen; TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Samandağ Belediyesi, HBB, İnan Beyazgül, Afif Oğural, Vizyon Danışmanlık ve SamandağKoop ortaklarına katkıları için yürekten teşekkürler...
Hatay Gastronomi Köyümüzün ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim