Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Samandağ Gençlerbirliği Spor 2022-2023 futbol sezonunun ilk maçını kendi evinde Kilis Belediyespor ile oynadı.
Büyük bütçeli ve  güçlü rakibi Kilis Belediyespor karşısında Onursal Başkan Turgay Abacı’nın deyimiyle “verilen haksız penaltıya rağmen” maçı sonuna kadar bırakmayarak ilk maçında sahadan berabere ayrıldı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Samandağ İlçe stadında oynanan maçta Gençlerbirliği geç ilan edilen şampyonluğundan dolayı geciken transferler ve az sayıda oynayabildiği hazırlık maçlarına rağmen sergilediği performansla göz doldurdu.
Gençlerbirliği’nin Kilis Belediyespor ile oynadığı ve sezonun ilk maçı siyaset ve iş dünyasından birçok kişiyi bir araya getirdi.
Samandağ Gençlerbirliği Kulüp Yönetiminin tam kadro tribünde yer aldığı karşılaşmayı izleyenler arasında Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Başkan Yardımcısı Tahsin Demir,  Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ak Parti Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Spor Müdürü Oğuzhan Sudan, İş insanı Ayhan Kara, Samandağspor Kulüp Başkanı Yusuf Yatkın gibi çok sayıda isim yer aldı. 
Aresta Rent a Car’ın forma sponsoru olduğu Gençlerbirliği sahaya Seyircinin büyük desteği ve tezahüratıyla çıktı.
Emir Toprak’ın hakem olarak yönettiği maçta, Adil Şanlı, Ali Kemal Sarıkçıoğlu ve Güney Güneylioğlu yardımcı hakem olarak görev yaptı.
İlk yarısı golsüz sona eren maçta,  ikinci yarıda Kilis Belediyespor Mehmet Ali Bakar’ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Çok sayıda atağa rağmen Gençlerbirliği  gol şansını ancak uzatmalarda yakalayabildi.  Yusuf Sunbat’ın attığı golle maç 1- 1 sona erdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim