İlçemizde KPSS sınavına girmiş ve ya hazırlanan eğitimli, işsiz bir grup genç düzenleyecekleri basın açıklamasına demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek davet ediyor.
Gençler, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın açıklamasıyla ortaya çıkan, KPSS sınavına girmediği iddia edilen, bir şahsa özel kalem müdürlüğü üzerinden memuriyet kazandırmasını yanlış bulduklarını basın açıklamasıyla protesto edeceklerini ifade ettiler.
Gençler dün Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetimini ziyaret ederek ilçemizdeki tüm demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerini basın açıklamasına davet ettiler.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bizler KPSS sınavına giren veya hazırlanan gençler olarak ülkemizde birçok mevkii ve makamın adil olmayan bir şekilde dağıtıldığını görüyoruz ve farkındayız.
İktidar partisinin temsilcilerinin elinde oyuncak olan, haksız memuriyet atamalarını da duyuyoruz. İlçe gençleri olarak KPSS’ ye girip atama beklerken bir haksızlığın da Samandağ Belediyesinde yapılması bizi çok rahatsız etti. Bu rahatsızlığımızı basın açıklamasıyla ifade etmek istiyoruz. Bu anlamda da demokratik kitle örgütleriyle görüşerek onları basın açıklamamıza davet ediyoruz. Bu gün de Samandağ Eğitim Sen Yöneticileriyle görüşerek bilgi verdik ve basın açıklamamıza davet ettik. Bizleri kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim