Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Günleri’nde ud sesinin şiirle buluştuğu şiir dinletisi gerçekleştirilecek.
Haldun Açıksözlü ve Bekir Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirilecek şiir dinletisi 19 Eylül’de saat 20:00’ da ve 24 Eylül’ de saat 21:00’da sanatseverleri bekliyor.
LAZ MARKS HALDUN AÇIKSÖZLÜ SAMANDAĞ’DA
Haldun Açıksözlü 1968 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun olmuş ve tiyatro hayatı başlamıştır. Açıksözlü,  özgeçmişiyle ilgili yaptığı paylaşımda “1988’den bugüne tiyatro yapıyorum.Her yerde ‘sokağın’ tiyatrosunu yaşatmaya çalıştım. Ezilenlerin, işçi sınıfının taleplerini tiyatronun diliyle salonlarda, sokaklarda ve alanlarda dillendirdim. Kürt halkına yapılan zulme karşı çıkmak için “Newroz Piroz Be!” dedim. Alevilerin hakları için “2 Temmuz 1993’te Ateşten Semah” oldum. Ermeniler’e yapılanları unutturmamak için “Agop” oldum. Kadın cinayetleri olmasın diye erkek egemen sistemin yıkılmasını istedim. Talana, yalana, hırsızlara karşı oldum ve onları isim isim deşifre ettim. Küçük, Ağar demeden katilleri sahnelerden söyledim. Savaşa karşı oldum, anti militarist oyunlar oynadım. Diktatörün askerine de siviline de, faşist dedim ve karşı oldum oyunlarımda. “Nükleere Hayır”, “Hescilere Hestirin Gidin”, dedim sahneden. İnsanın ve emeğin en kutsal değer olduğunu anlattım Laz Marks’la. İşçilerin grevlerini direnişlerini anlattım. Her “1 Mayıs’ta Taksim”e çıkmak istedim, çıktım, çıkacağım. Gezi Ruhu’nu ve düşünü anlatıyor ve paylaşıyorum şimdilerde. Dünya halkları yoldaş olsun, kendi dilinde, renginde, inancında barış içinde bir ara da yaşasın diye; daha çok GEZİ, daha çok çArşı olalım diyorum. İsyanlaşmayan insanlaşamaz… Özgür olmak için GEZİ’leşmek gerekir… Tiyatro sahnesinde, sokaklarda ve kitaplarımda bunları söylemeye devam ediyorum. “ifadelerine yer vermiş.
BEKİR ÖZTÜRK KİTAP GÜNLERİNE UD’U İLE KONUK OLUYOR
1966 yılında, Sivas ili Şarkışla ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimi Şarkışla da tamamladıktan sonra, Kırşehir Eğitim Yüksek Okuluna kayıt yaptırdı (1985) ancak ailenin ekonomik durumu nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı.
Daha sonra Sağlık Bakanlığı’nın açtığı bir sınavı kazanarak iki yıl tamamlama programı okudu.
1991 yılında laboratuar teknisyeni olarak atandı. 2012 yılına kadar, Sivas Suşehri Devlet Hastanesi, Mersin Mut Devlet Hastanesi, Erdemli Merkez Sağlık Ocağı ve Mersin Devlet Hastanesi'nde laboratuar teknisyeni olarak görev yaptı. (Siyasi sürgün amaçlı yapılan tayinler kısa süreli olduğundan yazılmadı)
Müziğe karşı olan yetenek ve sevgisine rağmen öğrenim hayatı boyunca seçmeli olarak resim okuyacak kadar da resim tutkunudur.
1997 yılından bu yana bilişim ve internet teknolojileri ile ilgilenen Bekir Öztürk, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olmak üzere, yüzlerce projeye imza attı. 1999 yılında AÇSAP Merkezleri arasında yapılan bir yarışma için Mersin İl Sağlık Müdürlüğü adına hazırladığı sunu Türkiye birincisi seçildi ve bu konuda takdirname aldı.
Hayatı boyunca bir mücadelenin içinde yer alan, doğru bildiklerini yazan ve konuşan Bekir Öztürk, AKP-CEMAAT Paralel yapısıyla ilgili yazı ve faaliyetleri nedeniyle, 18 Temmuz 2007 tarihinde Kamuoyunda ‘Ergenekon’ olarak bilinen davadan gözaltına alındı. 2007 seçimlerinden bir gün önce tutuklandı. 15 ay Tekirdağ 2 Nolu F tipi Cezaevinde, 7 ay Silivri 4’Nolu Cezaevinde olmak üzere 22 ay esir edildi.
Bu davadan yargılanma ve hüküm giymeyi bir iftihar nedeni olarak gören Bekir Öztürk, 9 Mayıs 2009 günü tahliye oldu. Bekir Öztürk, Ergenekon Davasının ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan 64 sanığından biridir.
 

Editör: TE Bilişim