Kısa bir süre öncesine kadar ülke gündeminin ana konusu Covid-19 salgını ve pandemi koşullarıyken, şimdilerde başka şeyler konuşur olduk. Dövizdeki artış, yaşanan ekonomik kriz yüzünden sokaktaki vatandaşın gündemi temel ihtiyaç maddelerinde yaşanan fiyat artışı, geçim sıkıntısı oldu. 
Yağdan şekere, undan tüpe kadar birçok ihtiyacımıza gelen zamlar karamsar bir tablo yaratıyor.                                     
 Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi her ne kadar ilçemizde yaygın olan yurtdışı işçiliğinden kaynaklı daha iyi koşullardayız izlenimi verse de kötüye gidişatın etkileri hepimizi olumsuz etkiliyor.
Hal böyleyken ilk olarak muhalefet partilerinden gelen erken seçim çağrısı geçinemeyen işçi, köylü ve esnafın, mutfağında tenceresini dolduramayan annenin de bu işin çözümü için düşündüğü yol haline geldi. Ve vatandaşlar arasında hükümetin istifası ve erken seçim konuşulur oldu.
Biz de Samandağ caddelerinde insanlara “Sizce erken seçim olmalı mı?, Erken seçim çözüm olacak mı?” diye sorduk.  Vatandaşların sorularımıza verdiği cevaplar:
-    Bence kesinlikle erken seçim olmalı. Milletin durumu ortada hayat pahalılığından dolayı geçinemiyoruz. Bu nereye kadar sürecek. Baştakiler yönetemiyor.  Umudumuz erken seçimin çözüm olması yönünde. Umut herzaman var. Ama kesinlikle baştakilerin gitmesi lazım. 
-    Bence erken seçim olmalı. Şu an yaşadığımız ekonomik krizin etkilerini çok sayıda insan çekiyor. Artan fiyatlar yüzünden bütün isanlar zor durumda. Mutlaka erken seçim olmalı ve değişim olmalı. Yenilikçi bir hükümet geldikten sonra erken seçim neden çözüm olmasın. 
-    Artık bu ülke yaşanmaz hale geldi. Ben yurtdışında çalışıyorum. Dövizle çalışıyorum ama yine de memnun değilim. Doların o kadar yükselmesine rağmen memnun değiliz. Çünkü burada çalışan halkın yaşayabildiğini düşünmüyorum.
-    Erken seçim olsun. Belki bu şekilde ülkede birşeyler değişir. Herşey zamlı, hiçbirşeyden memnun değiliz. Gittikçe geriye gidiyoruz. İlerlemiyoruz.
-    Hayat durdu, kimse nefes alamıyor. Ekmek parasını bulamayan insanlarımız çoğaldı. Herşey ortada söylenecek laf kalmadı. Hükümet değişirse erken seçim belki çözüm olur. Değişmezse aynen devam eder.
-    Erken seçim olmalı. Zaten bu yönetimden uzun zamandır memnun değiliz. O yüzden bence yönetim değişmeli.
-    Kesinlikle erken seçim olsun. Bu dönemde AKP’ nin nasıl gideceğini bilmiyorum ama giderse çözüm olur. Muhalefetteki CHP, İyi Parti’nin güzel projeleri olduğunu biliyorum. Ve inşallah olur. 
-    Bu ekonomiye göre, bu düzenin değişmesi lazım.  Bu yüzden erken seçim olmalı. 
-    Bir an önce erken seçim olmalı. Uçurumdayız, düşmüşüz. Umudumuz yok. Ancak Süpermen gibi biri gelip bizi tutarsa kurtuluruz. 
-    Acilen erken seçim olmalı. Ve bu seçimin çözüm olmasını umut ediyoruz. İnşallah olur. 
-    Erken seçim olmalı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz olsun, yaşam şartları olsun hükümetin bu işi beceremediğinin bir göstergesi. Erken seçimin çözüm olmasını temenni ediyoruz.
-    Halkımız çok kötü bir ekonomik kriz altında. Geriye dönüp düşünelim intihar eden babalar, çocuklarıyla birlikte intihr eden aileler, elektrik faturasını ödeyemediği için kardeşleriyle birlikte siyanürle intihar edenaileler oldu. Elektrik borcunu ödeyemedikleri için. Birçok örnek sayabilirim. Esnafımız kan ağlıyor. Siftah yapamayan esnaflar var.  Bugün Sattığını bir hafta sonra yerine koymaya geldiğinde pahalı olduğu için alamayıp mal getiremeyen esnaflar var.  Kesinlikle ve kesinlikle artık seçim diyoruz. Bence kesinlikle erken seçim çözüm olacak. Seçim niye ypılır memnun olmadığımız bir iktidarı değiştirmek için yapılır. Ve kesinlikle hiç de memnun değiliz. Hem hukuk, hem ekonomi hiçbirşeyi beğenmiyoruz. Seçim beğenmediğini değiştirmek için var. Sandığın gelmesini istiyoruz.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim