Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu tarafından Gezi Davası’nda verilen cezalara tepki olarak başlatılan Adalet Nöbeti devam ediyor.
TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nin başlatmış olduğu ve HAMOK bileşeni Odaların ev sahipliğinde haftalık periyotlarla gerçekleştirilen Adalet Nöbeti dolayısıyla Hatay Barosu Lokalinde basın açıklaması düzenlendi.
Basın açıklamasını Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cahit Açıkalın okudu.
Baro Başkanı Açıkalın, tüm hukuk dışı uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceklerini belirterek, açıklamada “Türkiye'nin her yerinde her kesimden insanın kendi kaderine sahip çıktığı. 7'den 70'e kitlesel olarak sahiplenilen yakın tarihin en önemli özgürlük eylemi olan Gezi Direnişi bugün 9 yaşında. Hatırlanacağı üzere: ülke değerlerinin korunması için görevlendirilen meslek odalarımızın temsilcileri, hukuksuz ve dayanaktan yoksun bir şekilde açılan davalarla suçlanmıştır. Yargılama sonucu iki kez beraat etmelerine rağmen arkadaşlarımız Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman 18'er yıl hapis cezası verilerek tutuklanmıştır. 
25 Nisan'da haksız yere mahkum edilen arkadaşlarımızın cezaevinde 71. günü. 
Gezi davasındaki hukuksuz tutuklamalara karşı, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi'nin başlatmış olduğu ve HAMOK bileşeni odaların da ev sahipliğinde haftalık periyotlarla gerçekleştirilen Adalet Nöbeti'ni arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürdüreceğiz ve tüm hukuk dışı uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceğiz. 
Gezi Direnişinin Anayasal bir zeminde gerçekleştiği yargı kararıyla daha önce iki kez tescillenmesine rağmen hukuka ve gerçeğe aykırı iddialarla 3. bir yargılama yapıldı.
Yapılan bu haksızlık ülkemizin her şehrinde Gezi direnişinde meşru taleplerini dile getiren, anayasal haklarını kullanan, demokrasiye güç vermiş milyonlarca yurttaşa yapılmıştır. Yargılanması gereken Gezi değil, gezide masum canlara kıyanlar, onlarca genci yaralayanlardır.
Ülke tarihinde bir onur sayfası olarak yer alan Gezi Direnişi bu ülkenin geleceğine sahip çıkanların demokrasi ve özgürlük çığlığıdır. 
Gezi; haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adıdır. Kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların umududur. Bu süreçte ülkenin aydınlık geleceğine inanan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz. 
Özgürlüğün, demokrasinin, barışın, kardeşliğin değerini savunduğumuz yan yana, omuz omuza mücadele ettiğimiz, dayanışmanın güzelliği ile büyüyen, daha güzel bir ülke, daha güzel bir dünya için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukuksuz tutuklamalar sonlandırılana arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar adalet nöbetine devam edeceğiz. Karanlık Gider Gezi Kalır, Gezi 9 yaşında.” ifadelerine yer verdi
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim