İlçemizin yollarıyla ilgili sorun tüm Samandağlıların ve hatta Samandağ’a ziyarete gelenlerin malumu.
Özellikle son günlerde yağışlar dolayısıyla daha da berbat hale gelen yolları dile getirmekten herkes gibi ben de çok sıkıldım.
Lakin hiç es geçemeyeceğim bazı yollar var ki benim için çok önemli; Okullarımızın yolları.                    
Uzun yıllardır bitirilip, kullanıma açılmasını beklediğimiz Çevre Yolu’ nun tamamlanmasını biraz daha beklemek zorunda olduğumuz için geçici olarak kullanıma açılan ve çok fazla ayağım olmadığı için görmemiş olsam da bir gazeteci olarak gözümden daha önce kaçırmış olduğum için de ayrıca bütün çocuklara özür borçlı olduğum Deniz Sitesinde bulunan okullarımızın yolları. Bu arada belirtmek isterim Çevre Yolu’nun okul bahçelerinden yüksekte kalması yüzünden de ayrıca aşırı yağışlarda okulların bahçeleri de su doluyor. Suyun tahliyesi için okul duvarlarına delikler açarak çözüm bulunmuş.
Barınakla ilgili haber yapmaya gittiğimde fark ettiğim 3 Lise ve 1 ortaokulun bulunduğu, öğrencisi, öğretmeni, velisi, ziyaretçisi ile günde yaklaşık olarak 4 bin kişinin kullandığı, öğrenci servisleriyle birlikte 600 aracın kullandığı Yüksel Acun Anadolu Lisesi, Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulubatlı Hasan Ortaokulu okullarının yolları içler acısıydı.
Kafama takıldı haberini yapmak için tekrar döndüğümde yağan aşırı yağışlar yüzünden yollar daha da berbat hale gelmişti. Fakat bu kez Samandağ Belediyesine ait bir kepçenin gölleşmiş yoldan suyu aktarabilmek için kanal açtığını gördüm. Ardından kamyonlarla Yüksel Acun Anadolu Lisesi’ ne giden(aralarında yolu en kötü durumda olan oydu)yola mıcır döküldü.  
Birçok yerde birçok kereler karşılaştığımız ve bildiğimiz gibi yol için yapılanlar günü kurtarma çabasıydı. 
Çünkü aradan birkaç gün geçmeden yeni yağmurlarla o yollar yine kullanılamayacak hale gelmişti.
Şimdi her fırsatta ve her ortamda eğitime önem verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı ve Samandağ Belediye Başkanına, okulların idarecileri tarafından çok kez başvuru yapıldığını bildiğim için sormuyorum, zaten sorsak da topu birbirlerine atacaklar. 
Ben aralarında eğitimci olduklarını bildiğimiz Belediye Meclis Üyelerine sesleniyor ve sormak istiyorum, özellikle ekonomik durumu iyi olmadığı için o yolu yaya olarak kullanmak zorunda olan çocuklarımız başta olmak üzere, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim aldığı bu okulların yollarının yapılması için elinizi masaya ne zaman vurmayı düşünüyorsunuz? 
Bütün yollarımız berbat durumda, fakat hazır okullar tatilken öncelik okul yollarına verilsin.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim